Spring naar inhoud
Zoeken
Bogorbeach strand zwemmen Cityguys Amsterdam

8 zwem­plekken in Ams­ter­dam om een frisse duik te nemen

Steven StrijboschSteven

Het is in Nederland momenteel de allerwarmste zomer sinds 1976. Tijd voor verkoeling. Gelukkig kent Amsterdam water. Héél veel water. Op deze toffe plekken kun je zwemmen op een snoeihete zomerdag.

Zwem­men bij Roest

Tranen! Het is (voorlopig) de allerlaatste zomer op stadsstrand Roest. De eigenzinnige horecagelegenheid op het Oosterburgereiland moet volgend jaar haar deuren sluiten. Een nieuwe stadswijk blijkt belangrijker voor de Gemeente Amsterdam… Schandalig! Roest gaat eind september dicht, dus zorg dat je er in ieder geval nog één, twee of tachtien keer gaat zwemmen!

Roest

  • Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam
Meerrrr info
Roest Amsterdam Chill Cityguys

Slot­er­strand

Wie ‘Sloterplas’ leest denkt wellicht aan een vervuilde vijver in Nieuw-West. (De naam Varkensbaai hielp trouwens ook niet echt mee hè…) Het Parool noemde het water hier zelfs ooit (zeer terecht) een algensoep. Inmiddels is het gebied beduidend minder dubieus. Minder blauwalg, meer zand. Voor luie mensen zoals wij zijn er gratis strandstoelen, parasols en picknicktafels. Actievelingen kunnen er beachvolleyballen en uiteraard: zwemmen.

Sloterstrand

  • Sloterstrand, Amsterdam
Meerrrr info

Marineter­rein

Het gebied achter het Scheepsvaartmuseum is niet alleen een marinebasis. Integendeel: er is bijvoorbeeld een heuse brouwerij (Homeland) én je kunt er dus zwemmen. Sinds een paar jaar is de waterkwaliteit hier eindelijk goed genoeg om een duik te nemen—of in ieder geval pootje te baden met uitzicht op het befaamde VOC-schip, NEMO én Hannekes Boom.

Marineterrein

  • Kattenburgerstraat 5, Amsterdam
Meerrrr info

De Nieuwe Meer

Dit meer ten noorden van Het Amsterdamse Bos kennen we eigenlijk alleen maar omdat we laatst ineens per ongeluk op een fantastisch bootjesfeest belandde. In Nieuwe Meer heb je allerlei verschillende strandjes, met uitzicht op de skyline van Zuidas. Mocht je in het bezit zijn van een bootje, ga hier dan als de wiedeweerga heen — oh, en neem ons ff mee. Dus… wanneer gaan we? 19 augustus?

De Nieuwe Meer

  • Nieuwe Meer, Amsterdam
Tell me more

Bogor­tu­in

De Bogortuin op het Java-eiland is afgelopen anderhalf jaar uitgegroeid tot één van de favoriete chillplekken van Roger. Hier haal je namelijk een goedkoop sixpack bier bij Café de Zuid en chill je ‘m op een groot, groen grasveld midden op ’t IJ. Daarnaast is het water zuiver genoeg om een duik te nemen van de kade en zwem je in no-time naar de op het water gelegen platformen. Kortom, doen!

Bogortuin

  • Bogortuin 49, Amsterdam
Tell me more
Bogorbeach strand zwemmen Cityguys Amsterdam

Overig

Tot slot, natuurlijk kun je ook zwemmen (en heerlijk bier drinken) bij Café Hesp aan de Amstel, van de duikplank af (en hondjes knuffelen) bij Het Stenen Hoofd vlakbij Vooges aan 't IJ (voorheen Meneer Nieges) en als je écht ver wilt fietsen (mwah…) kun je altijd naar Blijburg—het strand van IJburg.

Hebben we een zwemplekkie gemist? Dompel ons dan vooral onder in tips via tips@cityguys.nl of DM even via Facebook of Twitter!

Doe ff sociaal joh!