Spring naar inhoud
Zoeken
Steven JP Roger Grachten Boot

Awe­some aan­leg­plekken in Amsterdam

Steven StrijboschSteven

Bootje varen door Amsterdam, het blijft bijzonder — zelfs als je het elitaire privilege hebt om vrijwel wekelijks door de grachtengordel te dobberen. Een beetje rondvaartboten ontwijken. Semi-decadent zwaaien naar het voetvolk op straatniveau. Verdwaalde toeristen op waterfietszwaantjes uitlachen. Heerlijk. Maar, een beetje schipper weet: varen maakt dorstig. En aangezien de beste stuurlui aan wal staan… kunnen bij deze plekken even de trossen los.

Amsterdam Boat Experience

Waterkant

Het parkeerplaatsparadijs der Biri’s en Djogo’s. Inmiddels ook (logischerwijs) massaal gevonden door de lokale havisten en lycea-gangers (lees: tieners), maar desondanks blijft Waterkant toch nog steeds een van onze favoriete aanlegplekken. Tenminste: als er plek is. En je van zelfservice houdt. Buiten een paar Surinaamse kreten heeft deze toko overigens bijzonder weinig weg van een mini-Paramaribo. Gelukkig maken de rotirollen veel goed.

Waterkant

  • Marnixstraat 246, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Waterkant Cityguys

Han­nekes Boom

Zo’n zeven jaar geleden stond dit plekje nog bekend om prostitutie, drugshandel en andere ongure types. Die ongure types zijn er nu nog steeds, maar dat zijn wij, zwaaiend vanuit ons aangemeerde bootje. Hannekes Boom is op veel vlakken vergelijkbaar met de hierboven genoemde Waterkant. Ook Hanneke heeft zelfservice, veel plek om met je voeten in het water te hangen, dubieuze sanitaire voorzieningen én de pech dat ze zo nu en dan aan haar eigen succes ten onder gaat. De oplossing: gewoon al om 11 uur ’s ochtends klaarliggen met je sloep, dan gaat de tap open.

Hannekes Boom

  • Dijksgracht 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Hannekes Boom Amsterdam Cityguys

HESP

Dit fijne bruine café aan de Weesperzijde is zo’n plek waar de klok de afgelopen honderd jaar ogenschijnlijk heeft stilgestaan. In Café Hesp geen moeilijke bakstenenmuren, houten pallets, tachtien cactussen en moeilijk grote industriële lampen. Gewoon met je luie reet aan de Amstel zitten en bier drinken. Zo makkelijk kan het leven zijn.

Hesp

  • Weesperzijde 130-131, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Amsterdam Boats Cityguys

Baro

Van koffie tot cocktail: Baro -gelegen op het voormalige terras van Edel- is eigenlijk altijd een goed idee. Hét bewijs dat een groot borrelterras hartstikke gezellig kan zijn. Zeker als de avond valt en de lampjes aangaan hoef je niet meer op vakantie naar Ibiza. Handig! Met de rebranding naar Baro is het hele terras gepimpt. Kijk het personeel extra lief aan en ze bedienen zelfs op de boot.

BARO

  • Postjesweg 1, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more
Cityguys Amsterdam Boatexperience

De Ceu­v­el

De Ceuvel is een verzameling afgedankte woonboten in een uithoek van ’t IJ, in Amsterdam Noord. Dat klinkt nogal onaantrekkelijk, maar deze (voormalig) vervuilde scheepswerf is in vijf jaar uitgegroeid tot een waar hipsterbolwerk, met livemuziek, vinylmarkten, vegavoer en creatieve klusdagen (ja, echt). Een zelfbenoemde ‘duurzame broedplaats’, maar negeer vooral deze bullshitbingo. De Ceuvel is perfect voor de hangmatlife met een ijskoude Columbus in je vuistje. (Over Brouwerij ’t IJ gesproken, ook daar kan je bootje aan de lijn.)

De Ceuvel

  • Korte Papaverweg 4, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Cefe de Ceuvel Terras Amsterdam
Amsterdam Boat Experience Vaderdag Cityguys

Ook de beste vaderdag ooit vierden we op een boot

Bonus: Craft Beer Boat Tour

Uiteraard is dit overzicht geen hogere scheepvaartkunde. Er zijn zoveel andere, toffe plekken aan het water waar je bootje prima een uurtje of wat kan dobberen, maar het allermooiste is om deze zelf te ontdekken. Wil jij met een groep vrienden een dagje de Amsterdamse wateren veroveren maar je hebt geen boot? Check Amsterdam Boats, want dan heb je niet eens meer een aanlegplek nodig. Wij boekten laatst de Craft Beer Boat Tour voor €39 per persoon. Voor die prijs je 2 uur en krijg je 3 lekkere biertjes, een beertail én een tafel met een Amsterdamse borrelplank. TOP!

Amsterdam Boats Craft Beer Tour Kelly Kiki FHM Vincent

De Craft Beer Boat Tour was een groot succes

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

    • Edel by Dennis
    • Baro
Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!