Spring naar inhoud
Zoeken
Borrel Steven Five Brothers Fat

Beste bor­relplekken in Amsterdam

Steven StrijboschJP Schaddé van DoorenStevenJP

Of het nu vrijdagmiddag, een verjaardag of ergens ter wereld 16:00 uur is — wij vinden borrelen essentieel voor het levensgeluk. Dit zijn onze favoriete zaken in Amsterdam waar je het best kunt happen en tappen.

Com­par­tir

Compartir voelt een beetje als een buurtkroeg, alleen dan met heerlijke wijnen en met fantastische (én uitdagende) happen. Nu werden we al blij van de kaasplank en de charcuterie, maar als je oesters met rabarber en drop (!), aardappel met mierikswortel, en gougères met jalapeño room op tafel tovert heb je onze onverzettelijke aandacht. In deze zaak worden we nog blij van een spitskool. Het heet misschien Compartir (da’s to share in het Spaans), maar we hebben eigenlijk helemaal geen zin om te delen. Afblijven. Meer voor ons.

Compartir

 • Spaarndammerstraat 49h, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

Helling 7

NDSM is weer een prachtterras aan het water rijker. En wat voor één. Gebouwd met de oude materialen van de scheepswerf is begin 2022 Helling 7 herrezen aan de noordzijde van het IJ. Tussen de gigantische vrachtschepen, maar met een indrukwekkend uitzicht. Buiten robuust en industrieel, binnen modern en warm — zowel door de gebuikte materialen (de vloer is gemaakt van een voormalig scheepsdek) en door het open vuur waar op gekookt wordt. Zo drink je hier tot de allerlaatste zonnestraal cocktails van de hand van Tim Lefèvre (Door74), met ernaast een uitstekende pulpo en steak tartare.

Helling 7

 • Tt. Melissaweg 57, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info

Dit vind je misschien ook wel tof!

JP wijn Rayleigh & Ramsey Westerpark

Rayleigh & Ram­sey (West­er­park)

Dit bekende wijncafé met zelftaps is al bijna 15 jaar een begrip in Amsterdam. Je laadt een pasje met een zelfgekozen geldbedrag en die slurp je vervolgens helemaal leeg met een slok, een halfje of een heel glas uit een van de 100 open wijnen. Zo cureer je bij Rayleigh & Ramsey in een handomdraai je eigen wijnproeverij.

Leuk voor beginnende wijndrinkers, maar ook voor doorgewinterde druiven-aficionada zoals ondergetekenden. Zo drink je bij Rayleigh & Ramsey net zo makkelijk een toegankelijke Chardonnay als een precieuze cuvée. Vergeet de borrelkaart niet: met o.a. een fantastische steak tartare en kaas van Bourgondisch Lifestyle.

Met de recentelijke release van de Unplugged app is R&R’s tappen en happen nog een stukje aantrekkelijker. Denk een beetje broekzaksommelier en Vivino voor luie mensen (wij). Unplugged zorgt dat je makkelijk(er) kunt betalen en onthoudt al je wijnkeuzes en favorieten. Zo krijg je via de app ook aanraders op basis van je smaakprofiel.

Met inmiddels vier vestigingen in Amsterdam zit er altijd een Rayleigh & Ramsey in de buurt. Voor de ultieme borreltip: de legendarische oesterzondagen zijn een perfect date-idee.

Rayleigh & Ramsey

 • Van Noordtstraat 28, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Brouw­er­ij t IJ (Blauwe Theehuis)

Is het een ongeïdentificeerd vliegend object of toch een cappuccinokopje? Nee, het is het Blauwe Tankhui- eh, Theehuis! Dit knalblauwe paviljoen vind je tussen de bomen in het Vondelpark. Naast die gast die altijd op z'n fagot staan ​​te blazen. No pun intended. Dit terras wordt gerund door de Brouwerij ’t IJ, dus natuurlijk zit half Amsterdam hier aan een IJwit te sabbelen. Wij beginnen altijd met een pils en eindigen pas als we de laatste zonnestraal vergeten zijn.

Mata Hari

Midden in het centrum op de Wallen, maar zonder vervelende toeristen en/of piemelpakken. Binnen bij Mata Hari lijkt het Red Light District ineens heel ver weg. En da's best knap. Vroeger vonden we het al geweldig en een topplek om te beginnen voordat je een nachtje gaat dansen/karaoke/vul-zelf-maar-in, maar nu dat het team achter Verlan Mata Hari een flinke veeg heeft gegeven vinden we het helemaal mooi. Van dragbingo tot diner

Laat je trouwens niet misleiden door de Paulaner-parasollen op het terras: ook na 28375 keer vragen hebben ze géén Paulaner.

Mata Hari

 • Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam
 • Oudezijds Achterburgwal 82, Amsterdam
Meerrrr info

IJver

Hey, I heard you liked borrelen op het terras so we put a gigantic terras buiten, maar ook meteen een ander super big terras binnen. Handy! Soort hybride borrelen dus eigenlijk. (Hybierde?) Sorry, we werden afgeleid door de 18 bieren van de tap. Niet alleen geschikt voor grote groepen hoor, dat IJver. De buratta met groene asperges, de steak tartare met truffelgel en de caesar salade zorgen ervoor dat het ook een uitstekende dateplek is. Ja, als wij het over salades gaan hebben dan weet je hoe laat het is: tijd om door te drinken. Heb je voor ons een Coq a la Bière met een Weihenstephaner Dunkelweizen, bitte?

IJver

 • 1033 WM, Amsterdam, Noord-Holland

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

TapasThe­ater

In een kelder in Amsterdam Oost worden soesjes uitgedeeld. Voor ons staat televisiepersoonlijkheid Marjolein Rover (leeftijd onbekend) een enorm glas wijn weg te werken. We zitten bij een van de korte voorstellingen van het TapasTheater — waar naast het eten, ook de cultuur behapbaar is. Zo krijg je hier drie (hilarisch ongemakkelijke) voorstellingen en drie (belachelijk gemakkelijke) gerechtjes — je trekt ze namelijk zelf uit de automatiek van Sab’s Deli.

Scala / TapasTheater

 • 1091 HA, Amsterdam, Noord-Holland

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Dit vind je misschien ook wel tof!

Café Brecht

Vrijdagmiddag? Dikke kans dat wij aan de bar hangen bij Café Brecht. Dat gezegd hebbende: datzelfde geldt voor zondag. En woensdag. Hier drink je fantastische Duitse bieren in karakteristieke grote glazen. En als je niet van het hemelse hop bent (wat doe je dan op onze site?!), dan drink je een negroni (€8,00). Ook de snacks zijn bijna gratis.

Café Brecht

 • Weteringschans 157, Amsterdam
 • Weteringschans, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Dit vind je misschien ook wel tof!

Changel­og

  • Bar Spek

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!