Spring naar inhoud
Zoeken
In De rustwat Rotterdam terras IDRW

Eten op het ter­ras in Rot­ter­dam? Ga hier tafelen!

JP Schaddé van DoorenJP

Op het terras zitten, zijn we gek op. Biertje erbij, mensen loeren. Beetje sjansen, bittergarnituur bestellen en nog een paar pils pakken. Maar Rotterdam heeft een aantal restaurants waar je met mooi weer ook gewoon echt goed uit eten kunt gaan. Laat je die bier en bittergarnituur even staan en pak een heerlijk diner met bijpassende wijnen.

In den Rustwat

Zonder twijfel is dit terras in Rotterdam het mooist om uitgebreid uit eten te gaan, als je tenminste van groen houdt. Voor 37 euro eet je hier al een bib gourmand menu van 3 gangen, maar neem gewoon het menu culinaire saisonnier van 65 euro (5 gangen met kaas), want elke gang die chef Marcel van Zomeren bereidt is hier fantastisch. Vergeet niet de groeten van Cityguys te doen.

In den Rustwat

  • Honingerdijk 96, Rotterdam
Tell me more
In De rustwat Rotterdam terras IDRW

VINEUM

Vlakbij de Witte de With zit VINEUM en daar hebben ze een prachtige binnentuin waar David de mooiste wijnen voor je heeft uitgezocht. Het eten – 5 gangen voor 55 euro – is trouwens ook fantastisch (niet heel vaak werd JP emotioneel van een marbré van eendenlever met pata negra). Last but not least kun je er ‘5 kazen met 5 glazen’ bestellen, bij elke kaas een ander glas. Ook als je er niet hebt gegeten, zo lang er plek is. Hoe tof is dat?

VINEUM

  • Eendrachtsweg 23, Rotterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info

Vis op de Dijk

Je wilt een terras in Rotterdam waar lang zon is? Hier moet je zijn. Bij Vis op de Dijk eet je overigens vis, mocht je een vleesliefhebber zijn dan moet je dat bij het reserveren aangeven – anders eet je toch echt vis. Dat is niet erg, want Tim weet heel goed wat hij met zijn – altijd kakelverse – vis moet doen. Fish and chips van kabeljauw voor slechts 16 euro, maar alle gerechten hier zijn heerlijk.

Vis op de Dijk

  • Oudedijk 235A, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Chung

Bij Chung hebben ze het meest gigantische terras in Rotterdam, wat goed uitkomt als de hele Meent vol zit. Dan eet je hier 4 verschillende bereidingen van eend in 4 gangen voor slechts 37,50. In de zon, op het terras, een pannenkoekje met eend en hoisinsaus is verrukkelijk, zeker met de rode wijn (een Pinotage) die ze er hier bij serveren.

Restaurant Chung

  • Noordmolenwerf 171, Rotterdam
Meerrrr info

Restau­rant Lux

Ook achter restaurant Lux zit weer een binnentuin, eentje die slechts plaats heeft voor 30 couverts. Chef Milan maakt alles zelf en daarom weet de buurt hem goed te vinden, dus vergeet niet te reserveren. Wij raden aan om het 7 gangen menu te nemen voor slechts 45 euro. Ja echt. 7 gangen voor 45 euro! Heerlijk brood, fantastische vleeswaren, Italiaanse gerechten waar je voor terug wilt komen – maar dan heeft de chef meestal al weer een nieuw menu verzonnen.

Restaurant Lux

  • 's-Gravendijkwal 133, Rotterdam
Tell me more

t Ouwe Bruggetje

Naast dit restaurant zit hun wijnwinkel, altijd een goed teken. En voor het restaurant ligt een boot, waar je heerlijk op kunt eten (5 gangen voor 47,50) en genieten van het historische Delfshaven. Wat wij tof vinden is het menu wat ze op zondag serveren, omdat ze op maandag en dinsdag gesloten zijn maken ze alle producten op en dan eet je voor slechts €28,50 het zondagduurzaamheidsmenu.

't Ouwe Bruggetje

  • Voorhaven 6A, Rotterdam
Meerrrr info
Missen we een terras in Rotterdam? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!