Spring naar inhoud
Zoeken
Cocktail Dr. Rotterdam Alberto

Deze 3 Rot­ter­damse bar­tenders zijn in de race voor beste bar­tender van Nederland

Roger BloemRoger

Daryl Lieuw-On — NY Basement

In de kelder van Hotel New York vind je de 28-jarige Daryl achter de bar. Vorig jaar deed hij voor de eerste keer mee aan de World Class competitie en was hij superzenuwachtig. “Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar ik heb in die tijd wel echt heel veel geleerd.” Sindsdien heeft hij aan allerlei bartendingcompetities meegedaan, waardoor hij dit jaar een stuk beter voorbereid de strijd in gaat.

“Voorbereiding? Ik was altijd één van die last-minute guys, maar dit jaar schrijf ik alles uit. Ter voorbereiding van de tastingronde maken mijn collega’s drie keer per dag een cocktail voor mij die ik dan blind proef. Hierdoor train ik echt mijn smaakpapillen op het herkennen van de verschillende smaken.”

Voor­berei­d­ing? Ik was alti­jd één van die last-minute guys, maar dit jaar schri­jf ik alles uit.”

NY Base­ment

Terwijl we Daryl aan de tand voelen maakt hij een voor ons een cocktail die hij The Quest of la Tierra heeft genoemd. Een cocktail met Zacapa 23, een eigen gemaakte siroop van pandanblad, een siroop van geroosterde ananas met pimento én een handgemaakte schatkaart die hij er gesealed bij serveert.

Wat hij gaat doet als hij de competitie wint? “Mijn doel was om de top 10 te behalen, maar nu denk ik dat ik wel echt een kans maak. Uiteindelijk wil ik mijn eigen bar hebben, deze competitie kan mij daar alleen maar bij helpen.”

NY Basement

  • Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Daryl NY Basement Cocktails rotterdam

Dyon See­dorf — George Cocktailbar

Op de Lijnbaan vinden we op de bovenverdieping van Scharrels en Schuim Dyon Seedorf in George Cocktailbar. Dyon is sinds de opening van George betrokken en is nu zo’n 1,5 jaar bezig met de zaak op de kaart te zetten.

Terwijl we aan de bar bij Dyon zitten vliegen de flessen en shakers kundig door de lucht, want Dyon is al zo’n 3 jaar een flairtender. Met zijn deelname aan World Class wil Dyon zich completer maken als bartender en dat gaat hem dus verrassend goed af, want in zijn eerste mixologycompetitie heeft hij gelijk de laatste tien behaald.

In de speedronde kan ik mijzelf echt lat­en zien.”

George Cock­tail­bar

“Ik denk dat ik vooral de finale heb behaald op basis van mijn presentatie. Van tevoren was ik best wel nerveus, maar ik had gewoon een goed verhaal, waarin ik Zacapa constant terug liet komen. “Je kunt het wel 10 minuten over je limoensap hebben, maar uiteindelijk gaat het gewoon om de drank.”

Ondertussen schenkt hij hij een koffiekopje vol met een cocktail gemaakt van Don Julio Reposado, huisgemaakte cacaosiroop, Nederlandse crème de café en organische chocolade.

Als Dyon bij de laatste vier komt kunnen we wat spectaculairs verwachten in de speedronde. Wij kijken er naar uit!

George Cocktails & Food

  • Lijnbaan 36-42, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Je kunt het wel 10 minuten over je limoen­sap hebben, maar uitein­delijk gaat het gewoon om de drank.”
Cocktailbar George Rotterdam Scharrels en Schuim Dyon Seedorf

Alber­to Matal­lana — Dr.

In de cocktailscene is Alberto net zo’n legende als de cocktailbar waarin hij werkt dat is. Dr. [lees Dokter] is één van die weinige cocktailbars waar je echt alleen in binnenkomt op afspraak. In deze speakeasy is het gebruiken van je telefoon ten strengste verboden. Best lastig als je de opdracht is om de bartender en de bar niet alleen in een tekst, maar ook in beeld vast te leggen. We moeten het doen met een polaroidfoto die we wel zelf mogen schieten.

I’m not gonna tell you my secret!”

Dr.

Terug naar onze Spaanse vriend Alberto. De man waar je uren naar kunt kijken. Elke beweging achter de bar is geperfectioneerd en ziet er superstrak uit. De 34-jarige bartender haalde al vier keer de top 10 van World Class. Afgelopen jaar haalde hij de laatste vier, maar moest hij het afleggen in de speedronde, omdat hij naar eigen zeggen te langzaam was. Ondanks dat hij eigenlijk elk jaar gewoon meedoet voor de fun, gaat hij dit jaar voor de winst.

Over het thema sustainability wil Alberto nog niet veel kwijt, behalve dat hij het origineler zal benaderen dan zijn concurrenten. “I wan’t to do more than just using a whole orange or recycle some stuff.” Wat hij gaat serveren mag nog niemand weten. “I’m not gonna tell you my secret!”

Dr.

  • Dr., Rotterdam
  • Geheime Locatie, Rotterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Cocktail Dr. Rotterdam Alberto
I already speak Span­ish, I already have a mous­tache, off course they’re gonna send me to the glob­al finals in Mexico!”
De winnaar van World Class Nederland gaat naar Mexico om daar mee te doen aan de World Class Global Finals. Cityguys bezocht alle 10 bartenders die in de finale van World Class en zal uiteraard ook verslag doen van de finale op 29 mei a.s.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!