Spring naar inhoud
Zoeken
Grand Garden Rotterdam dimsum

De beste dim­sum van Rot­ter­dam vind je bij deze Chi­nese restaurants

JP Schaddé van Dooren JP

Dimsum is fantastisch, het betekent letterlijk het aanstippen van het hart. Het gaat om meer dan eten alleen, het is een sociale bezigheid dus je gaat met zoveel mogelijk vrienden of met familie naar een Chinees restaurant en je gooit de tafel vol met allerlei soorten gefrituurde en gestoomde hapjes en een pot thee. Ideaal tegen een kater, en met een pot thee die continu een refill krijgt prima voor de portemonnee. Dit zijn onze favoriete plekken in Rotterdam voor dim sum en die zie je ook in de onderstaande video terug. Check het!

Cityguys TV

Dit is de beste dimsum van Rotterdam!

Grand Gar­den Restaurant

In dit restaurant kom je rond de lunch om te dimsummen, want ’s avonds voeren ze een andere kaart. Het is in Rotterdam bekend dat er hier goed eten is, want het zit eigenlijk altijd vol dus reserveren is in het weekend wel zo handig. De pannenkoekjes met eend zijn altijd een goed idee, het geroosterde speenvarken is hier fenomenaal. Als je een beetje gekke gerechten aandurft, dan kies je de eendentong (echt superlekker) en zelfs de kippenklauwtjes gestoomd met zwarte bonensaus zijn hier lekker. Ja, dan eet je dus kippenklauwen.

Grand Garden Restaurant

  • Aert van Nesstraat 4, Rotterdam
Tell me more
Grand Garden Rotterdam dimsum

Ori­ent Parel

Als je zin hebt om in de avond te dimsummen, dan moet je hier zijn. Gerechten als eend met zeekwal, visballetjes met kerrie, tentakels van inktvis, noedels van rijstvel en gebakken rijstdeeg, met daaromheen gestoomd rijstdeeg. Stuk voor stuk fantastische gerechten die je uiteraard weer met een pot thee kunt bestellen, maar in de avond is dimsum ook heerlijk met een paar koude biertjes erbij.

Orient Parel

  • Kruiskade 72, Rotterdam
Tell me more
Rotterdam Orient Parel dimsum

Ox Rot­ter­dam

Een speakeasy restaurant? Hebben ze gewoon in 010. Bij Ox Rotterdam maakt Alexander (van Nixy & Lexy uit onze video) de meest awesome gerechten voor je. Siu Mai? Geweldig. Naast de dimsum serveren ze nog vele andere heerlijke gerechten en dan hebben ze ook nog eens geniale cocktails.

Ox Rotterdam

  • Schiekade 189, Rotterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more
Ox Rotterdam Cityguys
Moeten we ergens anders zijn in Rotterdam voor dimsum? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Wat is er veranderd?

Hier houden we bij welke zaken er nieuw in het artikel zijn gekomen en welke zaken helaas gesloten zijn.

    • Nixy & Lexy bestaat niet meer
    • Ox Rotterdam

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!