Spring naar inhoud
Zoeken
Scharrels en Schuim Kip Rotterdam e1548191520267

Hier moet je kip kanen in Rotterdam

JP Schaddé van DoorenMatthijs HaagsmanJPMatthijs

Waar kun je in Rotterdam nou het beste kip tjappen? Cityguys onderzocht waar je de meest malse chickies scoort en kwam tot de conclusie dat Rotterdam nog wel wat goede kip kan gebruiken. Maar deze plekken zijn top dus scharrel niet verder en ga hier kippen kanen!

George Cock­tails & Food

Bij George (voorheen Scharrels & Schuim) liepen we naar binnen vanwege de cocktailbar die er boven zit. Gelukkig hadden we honger en daarom kwam er een flinke lading kip op tafel. Ga met veel mensen, dan kun je veel proberen. Een half kippetje is heerlijk mals en sappig, de kipsalon vinden we heel goed en je wilt ook een hapje van de saté van kippendij. Als iedereen klaar is met bestellen dan moet je eigenlijk nog ff ‘en de kippeling’ roepen. Stop je in je holle kies en is ook heel chill. Met wat bier. En cocktails natuurlijk!

Scharrels & Schuim

  • Lijnbaan 36-42, Rotterdam
Tell me more

Chung

Ja, klopt. Dit is valsspelen. Maar een eend is ook gevogelte en Chung is toevallig echt de bom. Waarom? Je eet hier voor nog geen vier tientjes vier gangen met eend in verschillende bereidingen. Pannenkoekjes met hoisinsaus, pekingeend, soep met eend. Stuk voor stuk geweldige gerechten. Tip: neem er een fles pinotage bij, dat is een heerlijke rode wijn die ook heel leuk bij de hoisinsaus past.

Restaurant Chung

  • Noordmolenwerf 171, Rotterdam
Meerrrr info
Eend bij Chung rotterdam

Meer kip!?

Ja, we hebben op een hoop plekken de chickies gespot maar bij ons kom je er niet in met Chickenspot! We hebben van De Kip Gallery gehoord, maar – shame on us – we zijn er nog niet langs geweest. Wat ons betreft mag er meer kip komen in Rotterdam, dus heb jij zin in een grillig bestaan? Open maar even snel een vette kipwinkel in de stad.

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Wat is er alle­maal veranderd?

Er sluiten wel eens zaken, helaas. Zo ook zaken met kip. Hieronder zie je welke zaken er nieuw bij zijn en welke zaken er helaas niet meer zijn.

    • Alan & Pims
    • Van 't Spit

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!