Spring naar inhoud
Zoeken
Scharrels en Schuim Kip Rotterdam e1548191520267

Hier moet je kip kanen in Rotterdam

Matthijs Haagsman Matthijs

Waar kun je in Rotterdam nou het beste kip tjappen? Cityguys onderzocht waar je de meest malse chickies scoort en kwam tot de conclusie dat Rotterdam nog wel wat goede kip kan gebruiken. Maar deze plekken zijn top dus scharrel niet verder en ga hier kippen kanen!

Alan & Pims

“Belachelijk lekkere kip” zeggen ze zelf. Wat wij vinden? Belachelijk lekkere kip. Een half kippetje van ’t spit kost hier een tientje en voor een euro meer knallen ze er Provençaalse kruiden overheen. Nog een euro erbij en je hebt bbq smaak, wat wij stiekem de lekkerste vinden. De mensen in de buurt hebben Alan & Pim’s ook gevonden voor de lunch en dat snappen wij wel.

Alan & Pims

  • Posthoornstraat 524, Rotterdam
Meerrrr info

Schar­rels & Schuim

Bij Scharrels & Schuim liepen we naar binnen vanwege de cocktailbar die er boven zit: George. Gelukkig hadden we honger en daarom kwam er een flinke lading kip op tafel. Ga met veel mensen, dan kun je veel proberen. Een half kippetje (€13,50) is heerlijk mals en sappig, de kipsalon vinden we heel goed en je wilt ook een hapje van de saté van kippendij. Als iedereen klaar is met bestellen dan moet je eigenlijk nog ff ‘en de kippeling’ roepen. Stop je in je holle kies en is ook heel chill. Met wat bier. En cocktails natuurlijk!

Scharrels & Schuim

  • Lijnbaan 36-42, Rotterdam
Tell me more

Van t Spit

Dit is een kiprestaurant zoals een kiprestaurant moet zijn, lekker donker en een gigantische houtskoolgrill. Een half kippetje kost hier 11 euro’s, een hele 21. In tegenstelling tot de Amsterdamse vestiging serveren ze hier ook ribs, grillburgers en braadworsten. Voor het geval je scharrel of wingman niet van chicks houdt. Van ‘t Spit maakt alle sauzen zelf, wij vinden vooral de BBQ saus fantastisch. Maar echt nodig heb je die saus niet want hier weten ze wel hoe ze kip moeten marineren. Vraag na ’t kanen vooral naar de huisgemaakte venkelcello, limoncello gemaakt van venkel dus.

Van 't Spit

  • Oostzeedijk 272, Rotterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info

Meer kip!?

Ja, we hebben op een hoop plekken de chickies gespot maar bij ons kom je er niet in met Chickenspot! We kennen van De Kip Gallery maar – shame on us – we zijn er nog niet langs geweest. Wat ons besteft mag er meer kip komen in Rotterdam, dus heb jij zin in een grillig bestaan? Open maar even een goede kipwinkel in de stad.

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.

Doe ff sociaal joh!