Spring naar inhoud
Zoeken
Lilith Ontbijt

Ont­bi­jten in Rot­ter­dam doe je hier

Matthijs HaagsmanMatthijs

Je lover of scharrel klaagt over je lege koelkast en vraagt wanneer je nu eindelijk eens volwassen wordt. Of je bent kneiterbrak, want je had gisteravond weer een snee in je neus [vertaling voor de niet Rotterdammers: je was straalbezopen] en een eitje bakken is al een te grote uitdaging voor je. Gelukkig ben je in een wereldstad en zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt. Maar wat zijn de beste zaken voor ontbijt in Rotterdam? Daar weten wij alles van, dus dit zijn onze favorieten. Check ze allemaal!

By Jar­musch

In deze American diner kun je all day, every day ontbijten tot in de late middag. Met gerechten op de kaart als Bacon scrambled eggs en Waffles met bacon die je drinkt met een verse filterkoffie of een Bloody Mary (ja, natuurlijk!) ernaast is dit de perfecte breakfast spot tegen je kater. Cityguys pro tip: wil je ontbijten als een baas? Bestel dan buiten de kaart om de Mancake. Pancakes met sausage, ei, kaas, bacon en Maple Syrup. Top idee!

By Jarmusch

  • Goudsesingel 64, Rotterdam
Tell me more
By Jarmusch pancakes Rotterdam

Lilith

Hello darkness, my old friend! Dit is al jaren onze favoriete breakfast hangout en zeker als de nacht wat zwaarder was dan verwacht en onze ogen het licht nog niet echt kunnen verdragen. Je raadt het al, het is hier lekker donker met een rauw randje, net als de stad. Naast een goede bak koffie kun je hier terecht voor all-day breakfast met klassiekers zoals pancakes en eggs benedict! Ook voor de vegetarische vriendinnen is er trouwens genoeg te kiezen. Meteen door met day-drinking? Geen probleem! Want naast een Bloody Mary en Mimosa kun je hier ook gewoon een pilsbiertje bestellen.

Lilith

  • Nieuwe Binnenweg 125H, Rotterdam
Meerrrr info
Lilith Ontbijt

Har­vest Cof­fee Brewers

Op het Wijnhaveneiland vind je Harvest Coffee Brewers. Dit stuk stad is volop in ontwikkeling dus deze specialty coffee zaak zit hier goed. Deze plek is vanaf de opening één van onze favorieten voor koffie maar ook voor ontbijt op niveau komen wij hier heel graag. Barista Zjevaun en zijn vriendin Loes hebben na jaren ervaring bij fantastische zaken als FG Restaurant en de Librije anderhalf jaar inspiratie opgedaan in Melbourne voor deze zaak. Je kunt zeggen dat deze vakidioten de Australische koffiecultuur met succes naar Rotterdam hebben gehaald. Wij houden wel van een stevig ontbijt en zijn niet bang voor bacon, dus voor bijvoorbeeld Brekkie in a Pan (een pannetje met bonen, gepocheerd ei, bacon, merguez worst, champignon en tomaat) vergezeld door fantastische koffie kun je ons wel wakker maken!

Harvest Coffee Brewers

  • Glashaven 107, Rotterdam
Tell me more
Harvest Ontbijt

Alti­jd in de Buurt

Altijd in de buurt is de zaak van twee gasten die een een nieuwe kantoorruimte voor hun boekingskantoor (van o.a. Broederliefde) nodig hadden. “Ze wilden er wel een barretje in” maar dat is een beetje uit de hand geëscaleerd en uiteindelijk is deze gerse zaak ontstaan waar je hele chille chicken and waffles en pancakes kan scoren. Dit is niet alleen een fijne plek voor ontbijt, koffie en werk maar ook voor een dansje in het weekend. Deze zaak is niet voor de allervroegste vogel want Altijd in de Buurt opent pas om 11.00, maar als je kater stevig genoeg is, is dat geen probleem.

Altijd in de buurt

  • Weena 709, Rotterdam
Meerrrr info
Altijd in de Buurt chicken and waffles
Waar ontbijt jij het liefst? Laat het ons weten via Twitter of Instagram

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!