Spring naar inhoud
Zoeken
Has Doner Rotterdam

Waar eet ik de beste kap­sa­lons van Rotterdam?

Matthijs HaagsmanMatthijs

De Kapsalon, een gerecht met patat, shoarma, kaas, knoflooksaus en sla. Een Rotterdamse uitvinding die in middels in elke shoarmazaak in het land te krijgen is. Toch blijft de Kapsalon typisch Rotterdams en de vraag luidt: waar eet je de beste? Ben je ook zo’n fan van kapsalon? Dan is deze guide geknipt voor jou!

El Avi­va

Kapper Nataniël Gomez van kapsalon Tati aan de Schiedamseweg kwam bij El Aviva en wilde graag zijn patat en shoarma in één bakje. Hier werden nog een paar plakjes kaas en wat sla en tomaat aan toegevoegd. Uiteraard werd de knoflooksaus en sambal niet vergeten. Daarmee was de kapsalon geboren. Klanten van de kapperszaak die het hem zagen eten en er ook één wilden stuurde hij door naar het naastgelegen eethuis El-Aviva: “Bestel maar een kapsalon, dan weten ze wel wat je bedoelt.”
In dit eethuis is de kapsalon dus ontstaan en eet je de oorspronkelijke Rotterdamse snack!

El Aviva

  • Schiedamseweg 22A, Rotterdam
Meerrrr info

Jaf­fa Shoarma

Jaffa is gevestigd in op de bruisende Witte de Withstraat en de ideale spot voor een nachtelijke snack. Er gaat namelijk niets boven een goede kapsalon na een avond stappen. In 2014 won Jaffa de wisseltrofee ‘de Gouden Kapsalon’ voor de beste van de stad. Niet in de laatste plaats omdat het gerecht op een bord geserveerd wordt in plaats van in een aluminium bak. Chic!

Jaffa Shoarma

  • Witte de Withstraat 44, Rotterdam
Tell me more

HAS Dön­er

Has Döner heeft vestigingen door heel de stad en zelfs daarbuiten. Has was de eerste zaak die ‘de Gouden Kapsalon’ ontving voor de beste uitvoering in 2013. Ze hebben hier ook een vegetarische met falafel en dat is zeker een aanradert.

HAS Döner

  • Zwart Janstraat 26A, Rotterdam
Tell me more
Has Doner Rotterdam
Waar eet jij je kapsalon? Tag ons in je foto op @CityguysNL Instagram.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!