Spring naar inhoud
Zoeken

Almere: bier, kip en een nat pak in Ally

Steven StrijboschRoger BloemJP Schaddé van DoorenStevenRoger & JP

Almere is een makkelijke prooi voor sarcasme, vooroordelen en gevatte woordspelingen (L’Almère blijft een geniale bijnaam), maar eerlijkheidshalve heeft Ally bijzonder veel te bieden. Zeker als je houdt van varen, fietsen en, voor ons niet geheel onbelangrijk, eten en drinken.

Fin­ish Your Breakfast

Eigenlijk ontbijten we nooit, maar voor een tafel vol chicken & waffles, kipburgers en bloody mary’s maken we graag een uitzondering. Finish Your Breakfast is genoemd naar LeBron James’ colorway van de Nike 12 EXT. Sneakers dus. Niet zo gek dat het hele restaurant volhangt met referenties naar hiphop, basketbal en streetwear. Spot jij Kendrick Lamar die een bord gefrituurde kip aan het wegwerken is?

Finish Your Breakfast

  • Schoutstraat 28, Almere

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Finish Your Breakfast Almere Chicken & Waffles

Finish Your Breakfast is eigenlijk alleen voor échte ballers. Gelukkig had JP een basketbal mee.

Cablepark View Almere

Als Cityguys kunnen we soms best genieten van een stukkie natuur. Zeker als er een grote kans bestaat om shetlandponys en alpacas tegen te komen (of als het een brouwerij midden in een bos betreft). Bij VIEW is er sprake van een íéts minder rustgevende omgeving. Aan het Weerwater in Almere vind je namelijk een van de beste wakeboardbanen van Nederland.

Nu denk je: de Cityguys op een wakeboard, dat is vragen om problemen (en gebroken nekwervels). Maar, het blijkt dat het jarenlang ondersteboven in het sop hangen eindelijk z’n vruchten af heeft geworpen: binnen een uur zoefden we moeiteloos langs de skyline van Almere. Handje los. Beetje cool doen. Het blijft toch gewoon snowboarden op gesmolten water, dude.

De prijs voor een clinic is €30,00 p.p. inclusief board, wetsuit en headset waarbij je continu aanwijzingen krijgt van de instructeur. En daarna het terras op van View Almere, verblijven op een drooggelegde polder betekent natuurlijk geen droge keeltjes. Let wel op: zes weken na de sessie heb je nog spierpijn op plekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Cablepark View Almere

  • Bergsmapad 1, Almere

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Wakeboarden Cablepark Almere The View Cityguys

Toen konden we nog lachen.

De Bier­fab­riek

Kip en bier. Zo makkelijk maak je ons dolgelukkig. Uiteraard zijn we al jarenlang bekend met de vestiging in Amsterdam, maar in Almere zijn we zeer verrast door het strakke exterieur, het toffe interieur (met de brouwerij in het midden van de zaak) en het gigantische terras aan de achterkant.

Naast de Puur (pilsener) drinken we er Snipperdag, een blond bier wat iets weg heeft van een Belgisch abdijbier zoals we zo graag in Antwerpen drinken. Mocht je in het Leonardo Hotel Almere City Center overnachten heb je geluk, de Bierfabriek zit namelijk ónder dit hotel. Kun je letterlijk van de tap naar bed rollen. (Hebben we geprobeerd).

De Bierfabriek

  • Koetsierbaan 2, Almere

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Kippetje van de grill Bierfabriek Almere

Kiplekker.

Flo­ri­ade Expo 2022

In het voorjaar van 2022 staat in Almere de Floriade gepland, de grootste wereldtuinbouwtentoonstelling ter wereld. Tuinen? Wat doet zoiets dan op een website over eten, drinken en slapen? Nou, omdat een bezoek aan dit terrein eigenlijk sowieso onderdeel moet zijn van je weekendtrip. Via een rondvaartboot, een golfkarretje en een (belachelijk vette) kabelbaan leer je over de geschiedenis van de polder, de indrukwekkende architectuur van de stad en de stedelijke toekomst van Almere (en de rest van de wereld).

Floriade Expo 2022

  • Archerpad 8, Almere

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Floriade 2022 kabelbaan Almere

Gaat deze skilift door naar Tirol?

Rosi­ta’s Bar

Dit Mexicaanse restaurant heeft alle ingrediënten voor de perfecte Cityguys-avond. Zo eentje die je de volgende dag gegarandeerd weer bent vergeten. Buckets vol Desperados, gigantische frozen margaritas en een handvol tequilashots. En dan moet het happy hour nog beginnen. Feest. Of zoals ze in Mexico zeggen: nos vamos al infierno.

Rosita's Bar

  • Koopmanstraat 5, Almere

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
La Rosita Almere Desperados Happy Hour

Wanhopig aan het wachten op het vrolijkste uurtje in Almere.

Meat in the City

Was het wakeboarden of het bardansen een aanslag op je lichaam? Bij Meat in the City ben je er gegarandeerd zo weer bovenop. De hele dag door eet je hier het beste vlees van de stad, met als specialiteit de dry aged meats uit eigen rijpingskast. Wij scoren de Taco Short Rib, de Philly Cheese Steak en 300 gram Dry Aged Ribeye. De bijbehorende chimichurri wordt vervolgens hoogstpersoonlijk aan tafel gemaakt! Vinden we gezellig.

Meat in the City

  • Koopmanstraat 3, Almere

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Meat in the City Almere

Bij Meat in the City scoor je de hele dag door, je raad het al, vlees.

Dé hotspots van Almere op 'n kaartje

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Almere City Marketing. De invulling, tips en locaties zijn door onszelf uitgekozen en bezocht.

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!