Spring naar inhoud
Zoeken

Beste fri­et van Amsterdam

Roger BloemRoger — Laatste update:

"In een sinaasappel zitten evenveel vitamines als in 60 zakken patat. Ik heb het voor de grap eens na gerekend en kom erachter dat ik veel te weinig patat eet." Wijze woorden van Herman Finkers en een perfecte reden om wat extra friet naar binnen te werken. In deze zaken zullen ze extra lekker smaken.

Vlem­inckx

Van alle frietzaken die permanent een rij hebben staan maakt deze sausmeester de rij volledig waar. Daarnaast mag gezegd worden dat een kleine puntzak al vanaf €2,30 over de toonbank gaat. Met een flinke dot mayo erop betaal je nog steeds niet meer dan €3,-. Zeer schappelijke prijzen voor een topfrietje.

Vleminckx

 • Voetboogstraat 33, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info
Frites Vleminckx patat

De meerprijs van een patatje oorlog is €1,- waardoor je voor deze heerlijkheid niet meer kwijt bent €3,30.

Patat­steeg

Het komt toch wel regelmatig voor dat we door de stad lopen en opeens onszelf aantreffen met de iconische rood-wit geblokte puntzak van de Patatsteeg (voorheen frietsteeg), omdat we weer even door de Heisteeg waren gelopen om te kijken of er snel een frietje gescoord kon worden. Een kleine puntzak haal je hier voor €2,50 en voor zestig cent upgrade je je puntzak met een goddelijke hoeveelheid McDonald’s frietsaus.

Patatsteeg

 • Heisteeg 3, Amsterdam
Meerrrr info
Kijk eens, probeer maar eens zoveel saus te kri­j­gen bij de Mac!”
Frietsteeg Amsterdam fries

"Probeer maar eens zoveel saus te krijgen bij de Mac!" zei hij terwijl hij z'n fles leegspoot over de goudgele frieten.

Fri­et­bou­tique

De meeste smaak aan een frietje zit net onder de schil en dat weten ze als geen ander bij Frietboutique. In deze ijs-/frietsalon doen eigenaren Sammy & Pebbles het allemaal net even anders. Zo kiezen ze ervoor om de geelvlezige aardappels niet te schillen en gebruiken ze rode ui bij je patatje oorlog. Daarnaast hebben ze regelmatig fantastische specials zoals frites met kreeft op Valentijnsdag. Wij houden ervan!

Frietboutique

 • Johannes Verhulststraat 107, Amsterdam
 • Witte de Withstraat 68A, Rotterdam
 • Witte de Withstraat 68, Rotterdam
Meerrrr info
Frietboutique Amsterdam

Bij Frietboutique krijg je je saus los in een bakje. Een puntzak oorlog kost hier €3,75

The Beef Chief

Het lekkerste bewaar je altijd voor het laatst. Bij The Beef Chief hebben we het niet over puntzakken, want de ‘triple cooked’ Patriot Fries van The Beef Chief zijn bijvoorbeeld overladen met kaassaus, crispy bacon en chipotle ketchup. Zorg dat je hier niet alleen naartoe gaat zodat je ook nog de Kamikaze Fries met kimchi, kaassaus, bosui en sriracha kunt proeven. En natuurlijk neem je er een burger bij! Je bent immers toch in de Oedipus Brouwerij, dus waarom zou je niet een biertje langer blijven.

Cityguys protip: Let op! The Chief is er alleen op donderdag t/m zondag.

The Beef Chief

 • Gedempt Hamerkanaal 85a, Amsterdam
 • The Beef Chief, Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
The Beef Chief Fries

Cityguys TV

Te lui om te lezen? Kijk dan gewoon deze aflevering van de Cityguys Selectie over de allerlekkerste frietjes van Amsterdam.

Changel­og

Op Cityguys schrijven we alleen over de allerbeste zaken van de stad. Dit betekent dat dit artikel geregeld wordt bijgehouden / geüpdate en dat er restaurants van de website verdwijnen als we iets beters vinden. Absoluut niet slim voor je resultaten in Google, wel ontzettend handig voor jou als lezer.

  • The Beefsteakclub ivm sluiting
  • Grizzl ivm sluiting

Nog meer tips om een puntzak frites te scoren. Let us know via mail, Insta, Twitter, Facebook of stalk ons bij één van bovenstaande spots!

Dit vind je misschien ook wel tof!

Doe ff sociaal joh!