Spring naar inhoud
Zoeken
Whiskey Sour Monkey Shoulder Bar Vesper

Heer­lijke plekken om een whisky­cock­tail te drinken

Roger BloemRoger

Als je Cityguys ook maar een klein beetje volgt op Instagram weet je dat we regelmatig van een glaasje whisky houden. Vaak puur, maar deze spirit der spirits hebben we ook maar al te graag in een cocktail. In deze barren in Amsterdam zit je altijd goed.

Dit artikel is in samenwerking gemaakt met Monkey Shoulder Whiskey. Monkey Shoulder Original is gemaakt om perfecte whiskycocktails te maken en is sindsdien gemaakt om te mixen. Cocktailbars werken dan ook graag met dit merk. De aanbevolen cocktailbars in dit artikel zijn door ons zelf gekozen.

Kom je bin­nenko­rt het nieuwe menu proeven?”

Ves­per Bar

Bijna elke conversatie met Julian Bayuni, headbartender van Vesper Bar, begint met de vraag of we het nieuwe menu willen proeven. Logisch, want er is geen bartender die meer nieuwe drankjes ontwikkelt dan Jules. Het komt dan ook regelmatig voor dat we hier langskomen voor "dat nieuwe drankje", die vervolgens de volgende keer als we aanschuiven alweer van de menukaart is verdwenen.

In Coronatijd ontwikkelde dit creatieve cocktailgenie elke maand een nieuwe menukaart, maar – gelukkig – geeft de beste man zichzelf ook wat rust. Dat oneindig innoveren en proberen leidt wel tot fabuleuze drankjes. Zoals op zijn laatste menu: de Gochu Sour. Een cocktail met Monkey Shoulder whisky, smoke, een distillaat van gemberrijst, gochujansiroop en citroen. Ga maar snel halen, want volgende maand heeft 'ie weer iets nieuws.

Vesper Bar

  • Vinkenstraat 57, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Whiskey Sour Monkey Shoulder Bar Vesper

De Gochu Sour met Monkey Shoulder whisky. Get it while you can.

Bar Mokum

Eén van onze favoriete stukjes Amsterdam vind je in deze kelder aan de Ferdinand Bolstraat. Wat die plek zo fijn maakt, is bartender en eigenaar Leroy Soumokil, die hier in zijn 'binnentuintje' cocktails staat te shaken. Liefhebbers van een old fashioned moeten hier zeker een Graftak komen halen. Een compleet gerookte cocktail met Talisker Storm. Gasten die meer op zoek zijn naar iets lichters kunnen het beste De aap uithangen bestellen. Een verfrissende cocktail met Monkey Shoulder. Wil je Leroy echt vermaken? Bestel dan een Ben Stiller. Zijn take op de penicilin.

Bar Mokum

  • Ferdinand Bolstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
"De aap uithangen" - Bar Mokum, Amsterdam

"De aap uithangen" in Bar Mokum

Bar Taiko

Lang voordat de hotels als Pulitzer en Krasnapolsky zich richten op de cocktailscène was daar al de cocktailbar in het Conservatorium Hotel. Toen streek je hier nog neer in misschien wel de meest sexy rookruimtes van de stad. Das war einmal, maar wij zijn deze bar zeker niet vergeten.

Onze favoriet is de Manhattan with a twist: een Manhattan met sake, sancho pepper en chocolade bitters.

Taiko Bar

  • Van Baerlestraat 27, Amsterdam

€€€€€ — Als de zaak betaalt

Meerrrr info
Manhattan with a twist, Taiko Bar

Manhattan with a twist

Fei­joa

Feijoa is zo'n bar waar alle bartenders graag zelf komen. De ene keer om een in een noodgang 70 flessen rum weg te tikken. De andere keer om een potje te schaken met de bartender. Hier kun je zeven dagen per week terecht voor een cocktail met een biertje er naast. Kijk maar even waar je zin in hebt, maar sta niet raar te kijken als je de avond eindigt op de bar in plaats van er naast.

Feijoa

  • Bar Feijoa, Vijzelstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Penicilin Bar Feijoa

De Monkey penicilin met champagnefloat

Natuurlijk kun je ook terecht in barren als Door74, Rosalia's Menagerie en Law & Order of hotelbars als Pulitzer's Bar, Superlyan of The Tailor. Benieuwd naar al onze favoriete cocktailbars? Check dan onze Cocktailbarren guide of guide met de beste hotelbars van Amsterdam. Drink je liever je whisky puur? Check dan onze whiskyguide.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!