Spring naar inhoud
Zoeken
Restaurant Wils thuis

Olymp­isch Sta­dion: de beste cafés en restaurants

"The Olympic Amsterdam", zoals de buurt rondom het befaamde Olympische Stadion tegenwoordig wordt genoemd, heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose doorgemaakt. Een iconische plek heeft zodoende eindelijk een passend gezicht. En, bij spelen hoort brood, dus gelukkig betekent deze transformatie ook meteen een aanwas van hoogstaande horecazaken.

NENI

De iconische Citroëngarage naast het Olympisch Stadion heeft eindelijk een nieuwe functie. In deze gigantische zaak kun je terecht voor gerechten uit de keuken van Tel Aviv: versgebakken pita's, sloten hummus, fijne falafel en fantastische vleesgerechten van de houtskoolgrill. De mezze, een soort Israëlische tapas*, staan voor een gemiddelde prijs van €7,- op de kaart. Genoeg reden om de tafel vol te gooien met belachelijk veel schaaltjes en kommetjes, want eigenlijk wil je gewoon het hele menu uitspelen.

*daar hebben we vast iemand mee gekwetst, pech.

Neni

  • Stadionplein 8, Amsterdam
Tell me more

Restau­rant Wils

U weet: wij worden wel warm van nieuwe horecaconcepten. Nou, door Restaurant Wils op het Stadionplein zijn we bijna koortsig. Heeft het iets te maken met de gigantische open keuken met talloze BBQ's en knetterende vuren? Ja. Alles op het menu komt namelijk linea recta van het houtvuur. Op de meeste plekken in de zaak zit je óók nog met je neus bovenop de hete kolen van Joris Bijdendijk (RIJKS*). Dubbelheet dus. Extra reden om goed te blijven hydrateren, wat met een fenomenale wijnpairing bepaald geen straf is. Het menu (€55,-) verandert regelmatig, maar verwacht eend, kwartel, langoustine en - jawel - een belachelijk lekkere kombucha.

Noemenswaardig is ook het nieuwe restaurant Madame Cyclette op de begane grond van het Move Experience Centre. Een hele prettige plek voor een zakelijke afspraak, lunch op het grote zonnige terras of om gewoon even rustig wat werk te verrichten. Ja, het komt vast als een schok, maar wij werken ook wel eens. Niet doorvertellen.

Wils

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Tell me more

Butcher’s Tears

Deze obscure bierbrouwer vind je in een afgelegen magazijn van een schroothandelaar, verstopt naast een oude tramremise in de buurt van het Olympisch Stadion. Alleen een afgebladderd logo op de zijkant van het gebouw doet vermoeden dat we het hier over een bierlaboratorium hebben. (Of is het dan wellicht een labieratorium?) Butcher’s Tears is met fantastische brouwsels als Monster Soup (6.0%) en Smoke & Mirrors (8.5%) verplichte kost voor elke bierliefhebber in Amsterdam.

Volg voor meer verborgen parels van de stad ook onze rubriek op iamsterdam.com en download onze Tapmap van Amsterdam voor meer biertips!

Butcher’s Tears

  • Karperweg, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Bar Alt

Wij doerakken en bliksemstralen appreciëren een simpele pilsener van de tap, maar soms is het best wel lekker om eens sophisticated uit de hoek te komen. Met bier, uiteraard. Bar Alt combineert fantastische fine-dining gerechten met bijzondere bieren. Zo krijg je bijvoorbeeld een fluweelzachtige eendenlever met vijg en pistache geserveerd met een Barley Wine van 11,5%. Of konijn en octopus geflankeerd door een gloednieuwe New England IPA. Of een stoofpotje van hertenvlees met... Moeten we al ophouden? Oké. Ga het zelf maar proberen. Het viergangen chefsmenu kost €55,- per persoon.

Bar Alt

  • Stadionplein 103, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Tell me more

Bar Baut

All-you-can-drink boozy bottomless brunches of onbeperkt oesters slurpen op een olympisch terras: Bar Baut van Michiel van der Eerde is een absolute reden tot omfietsen. Zelfs als hij tijdens de lockdown met een broodje gehaktbal op de stoep staat komen we lachend langs. Al worden we stiekem nóg gelukkiger van het normale menu. Coquilles met rendang. Kalfswang met aardpeer. Moet je hebben.

BAUT Amsterdam

  • Stadionweg 320, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Mr. Sam Asian Bistro

We kunnen deze guide alleen maar afsluiten met Mr. Sam, maar we hadden er eigenlijk ook gewoon mee kunnen beginnen. Het komt niet vaak voor dat we zooo verrast worden door de Aziatische keuken. Deze zaak aan het Stadionplein heeft, naast topservice, ook fantastische gerechten: van Noorse zalm met ponzu truffel tot sushi rolls met foie gras. Gelukkig krijg je er cocktails bij, want hier wil je de hele avond blijven eten.

Mr. Sam Asian Bistro

  • Amstelveenseweg 344, Amsterdam

€€€€ — Als je salaris net is gestort

Meerrrr info

Dit vind je misschien ook wel tof!

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!