Spring naar inhoud
Zoeken
JP Thalys Brussel

Brus­sel: bier burg­ers en bazen van de club

JP Schaddé van DoorenJP

We pakten de Thalys naar onze zuiderburen en zochten uit waar je de beste burgers eet, waar je bier moet drinken en natuurlijk waren we op jacht naar de beste cocktail. Bekijk onze vlog over onze weekendtrip hieronder!

Cityguys TV

Bier en burgers in Brussel

Reizen & slapen

Als je de auto pakt dan ben je er zo, maar wij wilden graag een keer zonder file België in komen en dan kom je dus al snel op de trein. Met de Thalys ben je binnen no-time (minder dan 2 uur!) in Brussel vanuit Amsterdam en als je op tijd boekt dan kost het maar €29. Je kan je telefoon opladen in de trein en je hoeft geen blikken bier in te slaan -wat we wel deden-, omdat de je in de restauratiewagen gewoon onder andere Duvel kan scoren en wat te eten. Een zeer plezante Belg legde ons tijdens het bierdrinken uit in welke delen van de stad we wel en niet moesten zijn en mede daarom hebben we de beste tips voor je op een rijtje kunnen zetten!

JP Thalys Brussel

Hotel in Brussel

Het Aloft hotel ligt in een rustig deel van de stad, van waar Ubers af en aan rijden en je altijd binnen 10 minuten (en 10 euro) op de plek bent waar je wilt zijn. We hebben de kamers hier getest en daar werden we erg blij van: goede bedden, lekker uitzicht, fijne douche en als je wakker wordt met een kater dan kun je gewoon wel een kop goede koffie pakken.

Wil je midden in de stad slapen? Boek dan het Pillows hotel in Brussel. Fijne kamers, een ontbijt wat je bijna niet op kan krijgen en een ontvangst waar je u tegen zegt. Ook hier hebben we natuurlijk de bedden getest; vooralsnog de beste van de stad.

Pillows Hotel Brussel

  • Place Rouppe 17, Brussel, België

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Toffe plekken in Brus­sel: Eten en drinken

Je kan prima opgaan in de massa, shoppen en biertjes drinken in het toeristische deel van de stad, maar er is ook een deel waar je voornamelijk Belgen tegen komt in plaats van toeristen. Waar moet je dan allemaal heen? Als je de vlog hebt bekeken dan zie je JP langs allerlei toeristische plekken rennen (Europees Parlement & Manneken Pis) en die weet je zelf ook wel te vinden. Wij waren voornamelijk op zoek naar de beste plekken voor burgers en bier en die vind je hieronder.

Man­hat­tn’s Burgers

Als je hier komt om een lekker plaatje te schieten voor instagram, dan neem je de Rockefeller Burger met Irish Beef. Maar als je hier komt voor de beste burger, dan kies je kip. Jawel, kip. De kipburgers hier zijn fantastisch, sappig kippie op een heerlijk broodje met kaas. Wij hebben de locatie op de Henri Mausstraat getest, waar het druk was en gezellig. Cityguys pro-tip: Neem de homemade chocolate chip cookies met ijs, ook als je al helemaal vol zit. Superlekker!

Manhattn's Burgers Henri Mausstraat

  • Henri Mausstraat 39, Brussel, België

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Burger Brussel

Les Super Filles du Tram

Vlakbij het Flageyplein zit dit burgerrestaurant dat op wonderbaarlijke wijze tussen 5 en 6 uur ’s middags gesloten was. Wij vermaakten ons rond die tijd prima bij de winkel op de hoek. Die verkoopt namelijk Bacardi Breezers en het is dus gewoon nog altijd een goed idee om dat te drinken. Anyhow, als Les Super Filles du Tram gewoon geopend is dan kun je er awesome burgers eten. Het restaurant is geopend door supermeisjes, dus dat is een perfecte plek voor Cityguys. We probeerden er 4 verschillende burgers die stuk voor stuk geniaal waren, absolute aanrader dit. Op zondag serveren ze een superbrunch en daar gaan we graag nog eens voor terug.

Les Super Filles du Tram

  • Lesbroussartstraat 22, Brussel, België

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Les Super Filet de Trum Brussel

Moed­er Lambic

Als je met de Thalys vanaf Brussel Zuid komt (of gaat) dan is Moeder Lambic het café waar je heen moet. Elke dag nieuwe bieren op de tap en wat voor bieren! Wij dronken de Kameradski Balsamico daar er werden daar heel blij van, maar ook Brussels Calling was een dingetje. Zorg dat je de bier-app Untappd hebt geïnstalleerd op je telefoon als je naar Brussel gaat, want dan scoor je meteen heel veel nieuwe biertjes en badges.

Moeder Lambic

  • Fontainasplein 8, Brussel, België

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Cityguys Moeder Lambic Brussel

Delir­i­um

Iedereen die ooit in Brussel is geweest, is ook hier geweest. Het is een bierhemel waar je kan kiezen uit 3000 verschillende bieren, waar het druk is en gezellig, maar waar je niet per se moet zijn om een meisje te scoren. Goed toeven dus met je vrienden, lekker bierdrinken, maar wat ons betreft niet the place to be. Gewoon een aantal bier drinken, constateren dat het waarschijnlijk hetzelfde type café is als de Old Sailor op de Wallen in Amsterdam en snel weer door naar een andere plek.

Délirium Café

  • Getrouwheidsgang 4, Brussel, België

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more

Brew­dog Brussels

Wij zijn fan van Brewdog. Dus als er dan een Brewdog Brussels is, dan ga je daar heen. Het is een groot café dat naast Station Brussel-Centraal ligt en als het er vol zit dan is het waarschijnlijk heel gezellig. Wij waren er echter op vrijdagavond en toen was het best wel rustig. Met ons Cityguys gezelschap en hele fijne bieren op de tap vermaakten wij ons prima. Als de bartender je 6 biertjes aanbiedt waar je een gratis shirt bij krijgt, luister dan goed naar de voorwaarden. Die komen namelijk niet bij tapbiertjes, maar bij flesjes bier. Moeilijk Frans-Belgisch gedoe.

Brewdog Brussel

  • Putterij 20, Brussel, België

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

l’Athénée

Wat een fenomenaal café is dit. Hier wil je eigenlijk de hele avond biertjes drinken met vrienden, een beetje flirten met de meisjes aan de andere tafels en biertjes drinken tot je erbij neervalt. Hier is het gewoon vet gezellig, mengen alle Brusselaren zich met elkaar én toeristen en de prijzen van biertjes zijn hier heel erg goed.

l'Athénée

  • Jules Bouillonstraat 2, Brussel, België

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Café Bel­ga

Dit is een heerlijk terras met goedkope stoeltjes, waar het altijd druk is als de zon schijnt en waar je Waalse en Vlaamse Belgen treft. Het Flagey plein is relaxed en wij chillden er met Puck (die ons op de gastenlijst van Bloody Louis lulde, waarover later meer). Het is ook een goede plek om even te ontspannen voordat je naar Les Super Filles du Tram gaat. Cheers!

Café Belga

  • Eugène Flageyplein 18, Brussel, België

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Cityguys Tried to be Boyband Once

Vlakbij Café Belga vonden we deze spot en waande we ons even de allernieuwste boyband

Dansen & drinken

Je komt natuurlijk niet alleen maar naar Brussel voor bier, al zou je dat met alle locaties hierboven wellicht wel zeggen. In deze stad zijn ook fijne cocktailbars en wij zochten de allerbeste voor je uit. Qua clubs zie je overal dat je naar Club Spirito moet (in een kerk) en dat ziet er awesome uit, maar de uitsmijters zijn rukkers op lelijke schoenen die jouw sneakers niet weten te waarderen. Als je er binnen wilt komen, moet je dus ‘nette schoenen’ aan. Zij hadden spuuglelijke goedkope schoenen aan met rubberen zolen, dus alles wat geen sneaker is voldoet waarschijnlijk al snel aan de eis.

La Phar­ma­cie Anglaise

Deze cocktailbar is groot, wow. Dat betekent dus dat er vaak plek is, ook als je niet hebt gereserveerd. Je gaat door een oude apotheek naar binnen en kan op verschillende plekken in het pand zitten. Wij zaten beneden, waar een leeuw met een ooglap ons nauwlettend in de gaten hield. Fijne cocktails in deze bar, die vooral met Hendrick’s Gin werkt (en daarom is het interieur natuurlijk ook zo bizar). Zeker niet overslaan!

La Pharmacie Anglaise

  • Koudenberg 66, Brussel, België

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
IMG 20170311 133121 409

Dansen in de Club: Bloody Louis

Als je voor Bloody Louis staat, dan vraag je je af of je wel op de juiste plek bent beland. Een club in een winkelcentrum? JA! Bij binnenkomst vraag je je echt af wat er nu weer gaat gebeuren en vertrouw ons: het kan alleen maar goed gaan. Ze zeggen zelf: “We don’t sleep, we dream.” Hier heb je verschillende zalen, mensen die er écht heel erg veel zin in hebben, biertjes voor 3 euro (dikke prima) en steengoede muziek. Entree is ook lekker laag en er komen toffe artiesten. Ga je 29 april mee naar The Magician?

Bloody Louis

  • Louizalaan 32, Brussel, België

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Meerrrr info

Brus­sel

Als we het even kort mogen samenvatten: je moet naar Brussel en snel een beetje. Met vrienden is dus absoluut een goed idee, met je/een liefje is het ook van harte aan te bevelen. Laat je ons weten of je het leuk vond? Welke plekken in Brussel hebben we volgens jou echt gemist? Dat willen we ook graag horen, voor de volgende keer natuurlijk. Abonneer je op ons YouTube kanaal om geen enkele vlog te missen!

Dé hotspots van Brussel op 'n kaartje

Doe ff sociaal joh!