Spring naar inhoud
Zoeken
Jpveuve

Par­i­js is de stad van de liefde: als je van eten en drinken houdt.

JP Schaddé van DoorenJP

Philippe Excoffi­er

Ideaal als je met iemand gaat die voor het eerst in Parijs is, want het restaurant zit vlak bij de Eiffeltoren waar je voor of na je diner langs kunt lopen. Het eten in dit restaurant is fenomenaal voor een prima prijs, je betaalt voor het chefsmenu van drie gangen €46 en voor à la carte flink veel meer. Bestel er sowieso een goede fles wijn bij en kies altijd ook de kaas. Verstandig om even te bellen en te reserveren, want de locals in Parijs weten het restaurant goed te vinden.

Philippe Excoffier

  • 18 Rue de l'Exposition, Parijs, Frankrijk
Meerrrr info

Au pied de fouet

Reserveren kan hier niet en het is er áltijd druk. Loop even naar binnen, vraag om een tafel en als het niet te lang duurt dan krijg je een -gratis, jawel waarde Nederlander: gratis!- glaasje wijn. Als je aan tafel komt, word je hebberig, want het kost hier allemaal niks. Bestel zo veel mogelijk voorgerechten (€5) en dagelijks worden er verschillende heerlijke Franse hoofdgerechten geserveerd (rond €12,50). Hier eet je wat Fransen thuis ook eten, de confit de canard is er heerlijk. Wij gaan altijd naar die in het 6e arrondissement maar er zijn verschillende Au pied de fouets dus kijk even welke het dichtstth bij je in de buurt is.

Au pied de fouet

  • 3 Rue Saint-Benoît, Parijs, Frankrijk
Tell me more

La Favorite

In Le Marais moet je sowieso even geweest zijn en daar vind je deze zaak met een gewaagde naam, die ze helemaal waarmaken. Niet overslaan, ok? Ga hier lunchen/brunchen en neem sowieso de steak tartaar. Bonuspunten als je vooraf ook de foie gras deelt, wat trouwens wel vrij veel eten is. Vergeet ook geen ruimte over te houden voor één van de fantastische gebakjes, al kun je die eventueel ook overslaan en ergens anders in de stad eten. Cityguys pro-tip: Begin met bubbels en neem er vervolgens ook een fles Chablis off Sancerre bij. Thank us later.

La Favorite

  • 6 Rue de Rivoli, Parijs, Frankrijk
Tell me more

Welke brasserie? La Coupole

Het maakt natuurlijk geen hol uit waar je gaat eten, bijna overal heb je heerlijke steak tartare, confit de canard, fantastische kazen en wijnen. Maar de Brasserie waar je minstens eens in je leven geweest moet zijn is La Coupole. Picasso kwam er graag en net als Jean-Paul Sartre komt ook onze JP er graag. Een vluchtig ontbijtje in de ochtend, 2 gangen lunch voor €19,50 en ’s avonds moet je hier zijn voor fruits de mer of een traditioneel gerecht als pied de cochon grillé natuurlijk, wat dan wel weer gewoon een varkenspoot blijkt te zijn.

La Coupole

  • 102 Boulevard du Montparnasse, Parijs, Frankrijk
Meerrrr info

Drinken en dansen: Ballroom

Ballroom is de speakeasy cocktailbar van Beef Club (waar je ook kunt eten). Oefen een paar Franse woorden als je er ’s avonds binnen wilt komen en geniet van waar je terecht komt als je de trap af gaat. Niet de beste cocktails van Parijs (die vind je namelijk na een flinke tijd in de rij te hebben gestaan bij Little Red Door), maar wel een toffe plek om te zijn.

Ballroom du Beef Club

  • 58 Rue Jean-Jacques Rousseau, Parijs, Frankrijk
Tell me more

KONG

KONG is vet en kut tegelijkertijd. Je staat er tussen allerlei rijke overhemdfransozen die dan wel weer al hun knappe collega’s in avondjurken meenemen. Het restaurant zouden we lekker overslaan en later op de avond komen is dan een fantastisch alternatief. Ondanks de cocktails van 17 euro is het hier genieten. Bizarre locatie, bijzonder uitzicht. Altijd goed om even te koekeloeren en een drankje te pakken.

KONG

  • 1 Rue du Pont Neuf, Parijs, Frankrijk
Meerrrr info

Le Car­men

Alle zaken in Parijs waar we zijn gaan dansen zijn inmiddels gesloten, behalve Le Carmen. Geen grootse discotheek, gewoon een plek waar je lekker een dansje kunt doen, een prima cocktail kunt bestellen of een fles bier voor 8 euro – net als overal in Parijs. Als je wilt weten waar je nu precies moet zijn in het weekend, check dan Resident Advisor Paris.

Le Carmen

  • 34 Rue Duperré, Parijs, Frankrijk
Meerrrr info

Check deze musea voor toffe kun­st: Petit Palais

Parijs heeft fantastische kunst en fantastische musea en dat is een uitkomst als je net uren hebt liggen ‘slapen’ in je hotel. We kunnen je naar het grootste museum sturen met het kleinste kunstwerk (Louvre, Mona Lisa) maar er is meer dan dat. Bij Petit Palais kun je dus gratis naar binnen én de truc is om de rij te skippen door de ingang voor groepen te nemen. Geen dank.

Rechts van de trap voor het gebouw zit een kleine ingang, die je naar de binnentuin leidt die echt prachtig is, heel relaxed om even een drankje te drinken (wel selfservice, bah) en vervolgens duik je dan het museum in. Heb je later nog wel zin om in de rij te staan? Check dan aan de overkant van de Seine Musée d’Orsay, wat overigens de moeite van het wachten nog waard is ook.

Petit Palais

  • Avenue Winston Churchill, Parijs, Frankrijk
Meerrrr info

Mod­erne kun­st: Cen­tre Pom­pi­dou & Musee Picasso

Er is een hoop ouwe meuk in Parijs, maar er is ook meer dan voldoende moderne kunst. Eigenlijk bijna altijd de Cityguys favoriet in een stad, dus ook hier. Het Centre Pompidou is een bijzonder museum om doorheen te lopen, mooi van lelijkheid, met grote zalen waar je altijd awesome kunst vindt. Check vooraf even wat de exposities zijn en duik anders lekker het Musée Picasso in dat maar een paar minuten verderop ligt.

Musée Picasso

  • 5 Rue de Thorigny, Parijs, Frankrijk
Tell me more

Au revoir

Dit is een stad waar je vaker terug moet komen (hoeft niet per se met dezelfde dame of heer te zijn) en waar je vanzelf allerlei nieuwe favoriete zaken tegen gaat komen. Wandel een keer het Four Seasons in en bestel voor slechts €16 een kop koffie. Check alle toeristische dingen. Vraag locals waar je moet eten. Pak lekker die Thalys en geniet. Au revoir!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!