Spring naar inhoud
Zoeken
Collectiegebouw Museumpark door MVRDV2

Het beste muse­um in Rot­ter­dam bezoeken? Dit is de top in 010

JP Schaddé van DoorenJP

Rotterdam heeft zoveel kunst dat het Boymans zelfs een depot heeft gebouwd om te kunnen bezoeken. Het Maritiem Museum Rotterdam is goedbezocht en ook het Natuur historisch Museum is een topper, maar Cityguys heeft - eigenwijs als ze zijn - natuurlijk weer net andere favorieten.

Kun­sthal

Eigenlijk mag je de Kunsthal geen museum noemen, omdat er geen eigen collectie is maar altijd tijdelijke tentoonstellingen. Ons maakt het geen reet uit hoe je het noemt, als je er maar (minstens een keer) gaat kijken. Fantastisch ruim pand dat ontworpen is door Rem Koolhaas met verschillende tentoonstellingsruimten. Bij die verschillende tentoonstellingen zit voor elk wat wils, vaak fotografie maar ook hele oeuvres van kunstenaars komen hier voorbij.

Kunsthal

  • Westzeedijk 341, Rotterdam
Meerrrr info

Boi­j­mans van Beuningen

Het Boijmans heeft dus een collectie waar je u tegen zegt. Meestal zijn de tijdelijke exposities de bom, maar de vaste tentoonstelling (die ze best vaak een beetje aanpassen) is echt geniaal.

Je kunt hier gratis naar binnen en een beetje spelen met de constructie voor het ophangen van je jas. Nog meer gratis: je kan de infinity mirror room altijd in. En last but not least: als je het laatste half uur van de dag gaat (of met een museumjaarkaart) dan hoef je ook niet te betalen.

Volgens JP rook het een beetje naar bejaarden hierbinnen, maar gelukkig restaureren ze het museum momenteel dus dat wordt opgelost. Het kost 223 miljoen, maar dan heb je wel wat. In 2029 kun je er weer heen en tot die tijd kun je natuurlijk naar het Depot - wat ook geweldig is.

Boijmans van Beuningen

  • Museumpark 18-20, Rotterdam
Meerrrr info

Ned­er­lands Foto­mu­se­um Rotterdam

Op de Kop van Zuid verrast dit museum eigenlijk altijd met indrukwekkende exposities. Een perfecte mix van lokaal en internationaal werk vind je er en het is er eigenlijk nooit heel druk. Altijd chill dus om hier even binnen te stappen, door de zalen te lopen en je rust te pakken.

Nederlands Fotomuseum Rotterdam

  • Wilhelminakade 332, Rotterdam
Tell me more

INSTABONUS

Boijmans’ binnenplaats is een heerlijke plek voor foto’s

En verder?

In het Maritiem Museum vind je een boorplatform, geweldig om met kinderen naartoe te gaan. Als je toch in de buurt bent van het Museumpark, ga dan ook even langs bij Het Nieuwe Instutuut (en als je tijd hebt bij het Chabot Museum). Alles uitgespeeld? Dan kun je de trein pakken naar wat musea in Amsterdam.

Doe ff sociaal joh!