Spring naar inhoud
Zoeken
Collectiegebouw Museumpark door MVRDV2

Het beste muse­um in Rot­ter­dam bezoeken? Dit is de top in 010

JP Schaddé van Dooren JP

Rotterdam heeft zoveel kunst dat het Boymans zelfs iets aan het bouwen is om de kunst uit het depot tentoon te kunnen stellen. Het Maritiem Museum Rotterdam is goedbezocht en ook het Natuurhistorisch Museum is een topper, maar Cityguys heeft - eigenwijs als ze zijn - natuurlijk weer net andere favorieten.

Kun­sthal

Eigenlijk mag je de Kunsthal geen museum noemen, omdat er geen eigen collectie is maar altijd tijdelijke tentoonstellingen. Ons maakt het geen reet uit hoe je het noemt, als je er maar (minstens een keer) gaat kijken. Fantastisch ruim pand dat ontworpen is door Rem Koolhaas met verschillende tentoonstellingsruimten. Bij die verschillende tentoonstellingen zit voor elk wat wils, vaak fotografie maar ook hele oeuvres van kunstenaars komen hier voorbij.

Kunsthal

  • Westzeedijk 341, Rotterdam
Meerrrr info

Boi­j­mans van Beuningen

Het Boijmans heeft dus een collectie waar je u tegen zegt. Meestal zijn de tijdelijke exposities de bom, maar de vaste tentoonstelling (die ze best vaak een beetje aanpassen) is echt geniaal. Dan neem je het voor lief dat het er volgens JP een beetje naar bejaarden ruikt. Je kunt hier gratis naar binnen en een beetje spelen met de constructie voor het ophangen van je jas. Nog meer gratis: je kan de infinity mirror room altijd in. En last but not least: als je het laatste half uur van de dag gaat (of met een museumjaarkaart) dan hoef je ook niet te betalen. Maakt allemaal niet uit, want het museum is het geld meer dan waard, je kan hier rustig even verdwalen.

Boijmans van Beuningen

  • Museumpark 18-20, Rotterdam
Meerrrr info

Ned­er­lands Foto­mu­se­um Rotterdam

Dit museum verrast altijd met indrukwekkende exposities. Een perfecte mix van lokaal en internationaal werk!
Het is altijd chill om hier binnen te stappen, door de zalen te lopen en even je rust te pakken.
Bovendien zit dit museum op een super fotogenieke plek. Gevestigd in een voormalig werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn tussen de hoge gebouwen en vlakbij Hotel New York.

Nederlands Fotomuseum Rotterdam

  • Wilhelminakade 332, Rotterdam
Meerrrr info

INSTABONUS

Boijmans’ binnenplaats is een heerlijke plek voor foto’s

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!