Spring naar inhoud
Zoeken
Amsterdam Museum Instagram Cityguys

Deze musea in Ams­ter­dam moet je gezien hebben

JP Schaddé van DoorenJP

Koop voor 65 euro per jaar een museumkaart en je kunt 'gratis' naar bijna elk museum. Je hoeft niet per se van kunst te houden, want dit betekent ook gewoon dat je praktisch overal in Nederland gratis naar een schoon toilet kunt. Op een druilerige dag is het heerlijk om in een museum te lopen en gelukkig hebben we er in Amsterdam héél veel.

Ams­ter­dam Museum

GRATIS! Ja, dan moeten we daar mee beginnen natuurlijk. Je kunt gratis door de Schuttersgalerij lopen, als je van de Begijnensteeg naar het museum loopt. Maar als je het museum in wilt om alles over Amsterdam te leren, dan moet je wel betalen (met een museumkaart niet). Wisselende exposities hier zijn bijna altijd de moeite waard!

Amsterdam Museum

  • Kalverstraat 92, Amsterdam
Tell me more
Amsterdam Museum Instagram Cityguys

Ons’ Lieve Heer op Solder

Midden op de Wallen zit dit museum waar iedereen altijd zomaar voorbij loopt. Maar je moet naar binnen! In dit woonhuis vind je een schuilkerk vanaf de 2e verdieping. Neem de audiotour mee, die vertelt je allemaal mooie verhalen over de stad -en de kerk natuurlijk.

Ons' Lieve Heer op Solder

  • Oudezijds Voorburgwal 38, Amsterdam
Meerrrr info

Huis Mar­seille

Op 10 minuten lopen van FOAM (Keizersgracht 609) is het andere fotomuseum van Amsterdam te vinden, waarvan wij vinden dat het een plek in deze lijst verdient. In een fotomuseum hangt het natuurlijk heel erg af van de expositie of het tof is, maar hier is het in elk geval altijd gaaf om binnen te zijn. Hier ga je verdwalen in twee grachtenpanden met een heerlijke binnentuin.

Huis Marseille

  • Keizersgracht 401, Amsterdam
Meerrrr info

Ams­ter­dam Pipe Museum

Wow! Dit museum is heel klein en er zijn geen beschrijvingen bij de objecten die je ziet, dus elke gast krijgt een rondleiding langs de verschillende pijpen die in het grachtenpand zijn verzameld. Zo schattig als de website is, is het ook in het museum.

Amsterdam Pipe Museum

  • Prinsengracht 488, Amsterdam
Meerrrr info

Konin­klijk Paleis

Ja, dat enorme paleis staat daar op de Dam en je kan er dus ook naar binnen. Als je dat doet, neem dan de audiotour, die is hier écht interessant. Imposant gebouw, heerlijk om even te genieten van de rust op zo’n drukke plek in Amsterdam.

JP op de Dam

We hadden alleen een foto van het Paleis met een etende JP ervoor. Prima.

Tropen­mu­se­um

Bijzonder museum, waar je ongetwijfeld veel dingen waardeloze troep zal vinden, maar er zit altijd iets voor je bij wat wél interessant is. Interessante wetjes over landen waar je al bent geweest, of binnenkort naartoe gaat. Absoluut een aanrader om dit zelf te gaan bekijken, de wisselende exposities zijn vaak heel tof.

Tropenmuseum

  • Linnaeusstraat 2, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Tropenmuseum Amsterdam Cityguys Instagram

Natuurlijk moet je ook naar het Rijksmuseum, de Hermitage, het Stedelijk Museum & het Van Gogh en het indrukwekkende Anne Frank Huis.

Eigenlijk zijn we fan van ieder museum in de stad. Zo is het Persmuseum (Amsterdam Oost) prima als je in Amsterdam Oost ben en even een half uur niks te doen hebt, heeft Eye (Amsterdam Noord) veel wisselende exposities en als je huizen wilt bekijken dan Geelvinck Hinlopen Huis een prachtig inzicht in het leven in de 18e en 19e eeuw mét een prachtige tuin), net als het Museum Willet-Holthuysen (toffe tuin!) en het Museum Van Loon. Genoeg te doen!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!