Spring naar inhoud
Zoeken
Museumpleinjp

Muse­umplein: de beste cafés en restaurants

Wat doe je op het Museumplein in Amsterdam? Naar een museum ja, duh. Of je nu met een museumkaart naar het het Stedelijk Museum gaat, 't Van Gogh of het Rijksmuseum, of dat je gaat kijken wat er voor moderns in het Moco Museum hangt. Je kunt ook gratis kijken bij Royal Coster Diamonds of cocktails drinken in de Bols Experience. Maar als je in de buurt wilt lunchen, uit eten wilt of gewoon even een broodje wilt scoren, waar moet je dan zijn?

Café Brecht

De fijnste manier om naar het Museumplein te gaan is toch echt onder het Rijksmuseum door. Dat treft, want vlakbij deze legendarische fietstunnel zit Café Brecht. Duik daar in één van de stoeltjes, pak er een spelletje bij om te spelen en niet vergeten: bestel een grote Wiehenstephan. Althans, dat is wat wij altijd doen. Zin in iets sterkers? Neem er een Becherovka. Staat op de hoogste plank, dus als je 'm bij een kleine bartender bestelt bestaat de kans dat je zelf even de fles moet pakken.

Café Brecht

  • Weteringschans 157, Amsterdam
  • Weteringschans, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Brecht

Le Garage

Al jaren is dit één van de bekendste zaken in Amsterdam. Een sterrenzaak zonder ster, omdat er zo enorm veel beroemdheden aten - en nog steeds. Dat is niet waarom wij er graag komen, de steak tartare is legendarisch en ook de andere gerechten van de Franse kaart zijn très bien! Daarbij hebben ze een wijnkaart waar je u tegen zegt. Wellicht denk je dat je hier kapitalen uitgeeft voor een diner (dat kan natuurlijk wel), maar je kunt hier voor €35 al een Bib Gourmand menu eten (3 gangen).

Le Garage

€€€ — Af en toe

Tell me more
Le Garage Museumplein Steak tartare

Ren­zo’s Delicatessen

Gewoon zin in een broodje? Hier moet je zijn. Je kunt hier allerlei soorten eten scoren, om af te halen, maar rond de lunch zit het hier helemaal vol met mensen die een broodje eten. Kip Dino is onze favoriet, maar we nemen ook wel eens het lamsgehakt. Mag best. Een keer. Als je daarna maar gewoon weer de Kip Dino kiest.

Renzo's Delicatessen

  • Van Baerlestraat 67, Amsterdam
  • Johannes Verhulststraat 110, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

l’En­trecôte et les Dames

Je verwacht het niet, maar hier staan ze bekend om een goede entrecôte. Net om de hoek van het Museumplein zit deze zaak, waar je slechts 2 dingen kunt bestellen; entrecôte of sliptong. Vooraf krijg je een groene salade (die is top) en als je je hoofdgerecht op hebt komen ze vragen of je nog een beetje vis of vlees wilt. Topconcept, toch?

Cityguys Protip: We komen hier juist graag om te lunchen. Steak tartare met brood of friet (kies maar friet) kost maar €13,50.

l'Entrecôte et les Dames

  • L'Entrecôte et les Dames, Van Baerlestraat, Amsterdam
Tell me more
Niet gek opkijken als je JP hier op vri­jdag in z’n een­t­je ziet geni­eten aan een tafeltje.

Con­ser­va­to­ri­um Hotel

Deze plek is te tof om over te slaan en je hebt altijd een goede reden om hier even binnen te lopen. Er schijnt een fantastische spa te zijn, de brasserie is top, het restaurant met cocktailbar is zelfs geniaal (Taiko). De sigarenzaak? Top. Maar we lopen graag even binnen voor een kop koffie in de lounge. Niet de goedkoopste (€7), wel heel leuk met een miljoenmiljard koekjes en bonbons. Champagne drinken is natuurlijk stiekem wel nog een veel beter idee.

Conservatorium Hotel

  • Van Baerlestraat 27, Amsterdam
Meerrrr info

Was dat alles?

Nee, zeker niet. We scoren als ontbijt vaak een veel te dure hamkaascroissant bij Simon Meijssen (delicious) en we komen al jaren bij Loetje om een biefstuk te scoren met friet. Koffie scoren voor wat minder geld? Mag. Back to Black, Coffee District en Brandmeester's zijn allemaal aanraders.

Dit vind je misschien ook wel tof!

Doe ff sociaal joh!