Spring naar inhoud
Zoeken

F.A.Q. Cityguys

Roger BloemSteven StrijboschJP Schaddé van DoorenRogerSteven & JP

Vragen zijn er om beantwoord te worden, net als dat bier er is om gedronken te worden! Dat laatste doen we het liefst zo frequent mogelijk. Door deze pagina hoeven we elke vraag maar één keer te beantwoorden, waardoor we nu weer snel naar een bar kunnen. Cheers!

Hoe komt mijn restau­rant, café, hotel etc. op Cityguys?

Simpelweg: een fantastische horecazaak zijn.

Cityguys bezoekt per maand zo’n 50 restaurants en bars. (Een mens moet eten, dus dat doen we dan maar uitgebreid.) Alleen de beste zaken van de stad komen op onze website.

We doen aan betaalde samenwerkingen, maar vrijwel uitsluitend op ons Instagram-account en zullen altijd transparant zijn over deze partnerships.

We zijn er altijd om de ondernemer te helpen. Mocht een zaak "niet goed genoeg" zijn voor onze website, dan gaan we graag in gesprek en geven we (hopelijk 😉) constructieve feedback.

Eten jul­lie alti­jd gratis?

Neen. We zijn elke dag op eigen initiatief op zoek naar nieuwe hotspots in de stad. De beste lunchbroodjes, de fijnste koffiezaken om in te werken of die speak-easy cocktailbar om stiekem in te tongen; we houden van de horeca en zijn er het liefst zoveel mogelijk te vinden.

Zodoende hebben we een flinke lijst aan plekken waar we eigenlijk elke week aan de bar willen zitten. Of in JP's geval: dagelijks. Roger gaf eens €1500,- uit om uit te zoeken waar we de lekkerste sushi in Amsterdam kunnen eten. (En JP een paar tientjes waar je het beste goedkoop uiteten kunt!)

Uiteraard worden we soms wel uitgenodigd door nieuwe horecazaken, PR-bureaus of bevriende ondernemers. Dan krijgen we wel eens een shotje gratis. Of tien. Je snapt het.

Mounir Feijoa Roger JP

We krijgen wel eens een shotje gratis. Of tien.

Hoe ver­di­enen jul­lie je geld?

Alle Cityguys hebben naast deze tofste-hobby-ooit ook nog een baan in marketing en media. Cityguys is niet ontstaan uit de wens om hier geld mee te verdienen. Dit platform is onze marketingspeeltuin waarin we alles kunnen proberen en testen.

We proberen met deze website zo puur en dicht mogelijk bij onszelf te blijven en objectief te blijven. Wanneer we van onze (sociale) kanalen moeten leven, betekent het dat we minder vrijheid hebben in het aangaan van samenwerkingen en betaalde klussen.

Begrijp ons niet verkeerd; er komt zeker wel geld binnen. Hier proberen we ook altijd heel transparant over te zijn, zoals in deze artikelen in samenwerking met Uber Eats. Dit geld stoppen we o.a. weer in het verbeteren van de site of het kopen van een drone om nog betere content te kunnen maken.

Of we vliegen naar New York om na 10 dagen weer volledig blut te zijn.

Justin Brown Money GIF downsized large

Betalen met Citymoney wordt niet overal gewaardeerd.

Waarom schri­jf je nooit negatieve recen­sies? Niet alles kan goed zijn toch?

Cityguys moet geen prikbord voor restaurants, bars of PR-bureau’s worden, dus niet alles komt op de website. Alleen de leukste en lekkerste zaken komen in de “Beste van” artikelen. Als iets (net) niet goed is schrijven we daar dus niets over. We zijn geen culinaire recensenten, maar kunnen wel bepalen of het ergens lekker en gezellig is. Als iets niet goed genoeg is vertellen we dat altijd aan de eigenaar of de chef. Dit is soms even moeilijk, maar uiteindelijk wordt kritische, opbouwende feedback veel beter gewaardeerd dan een post op onze Instagram. Dan wordt het al snel ongeloofwaardig voor onze volgers.

JP hartje Gs brunch

In tegenstelling tot JP hebben de anderen wel standaarden.

Hoeveel bezoek­ers heeft Cityguys?

Op de website hebben we zo’n 25.000 unieke bezoekers per maand. Dit is best weinig als je ons vergelijkt met andere websites, maar best veel als je bedenkt dat we maar vier artikelen per maand publiceren. We hebben dan ook geen enkele targets. Het enige wat belangrijk voor ons is, is dat mensen daadwerkelijk naar restaurants gaan op basis van onze tips en social.

Voor de laatste statistieken raden we het downloaden van de Cityguys Mediakit aan.

Wat doen jul­lie met pakket­jes van PR agencies?

We houden van cadeautjes! Naast unboxing-video's op onze Instagram, houdt JP op Twitter bij welke goodiebags en pakketjes hij ontvangt. (Wil je zijn adres weten? Spreek 'm aan in de kroeg, waarschijnlijk krijg je 'm binnen drie minuten.) Echt ons iets opsturen? Mag altijd! Stuur dan een mailtje naar info@cityguys.nl voor onze gegevens.

Kan ik ook een Cityguy worden?

Ga elke dag uiteten en -drinken en je bent er één.

Meer mooie vragen voor ons? Stel ze via hallo@cityguys.nl!