Spring naar inhoud
Zoeken
Villa Massa Presstrip 2017 by Dishtales 34 of 125

Hoe je op elk moment van de dag limon­cel­lo kunt drinken

JP Schaddé van DoorenJP

Limoncello is een citroenlikeur die je ongetwijfeld al eens hebt gedronken als drankje na de maaltijd. Steeds vaker is limoncello op de kaart in Nederlandse restaurants gelukkig te vinden als digestief. Je kunt het echter op elk moment van de dag drinken, als je maar even weet hoe. Cityguys ging voor je op zoek naar deze mogelijkheden tijdens een perstrip naar Zuid-Italië met Villa Massa.

Villa Massa Presstrip 2017 by Dishtales 21 of 125

Hoe een cit­roen het ver­schil kan maken

Onder Napels, diep in het zuiden van Italië ligt de Vesuvius, de actieve vulkaan die ervoor zorgt dat de omliggende gronden extreem vruchtbaar zijn. Dat zie je terug in het formaat groente en fruit in de regio – en de smaak daarvan. Een citroen uit Sorrento bevat veel meer smaak dan wat we hier in Nederland in de supermarkt vinden en dat is precies wat een limoncello uit Zuid-Italië anders maakt: de kwaliteit van de citroenschil.

De citroen wordt (door een machine) zo dun mogelijk geschild en het bittere witte gedeelte van de citroen onder de schil mag niet mee komen, dat doet de smaak geen goed. Elke batch limoncello die je maakt is iets anders van smaak, maar de smaak van Villa Massa is altijd overal hetzelfde. Dat komt door controles overal in het proces en een bijna scheikundige benadering om tot een topproduct te komen. Dat gebeurt in Sorrento, met 1 productielijn ziet het er schattig uit en worden er wel meer dan 50 landen voorzien van dit Italiaanse drankje.

Villa Massa Presstrip 2017 by Dishtales 27 of 125

Limon­cel­lo voor elk moment van de dag

Koffie
Wel eens limoncello in je koffie geprobeerd? Het is in Zuid-Italië de normaalste zaak van de wereld, een aantal druppels limoncello in je espresso. Dat geeft een verrassend effect; namelijk dat het je koffie wat bitterder maakt.

Digestief
Na het diner is een klein glas alcohol altijd een goed idee (tenzij je moet rijden) en dat is met zomerse temperaturen bij voorkeur een glaasje limoncello. Tip: na de lunch kun je ook een digestief drinken ;).

Cocktail
Limoncello is goed te verwerken in een cocktail en we hebben een eenvoudige en heerlijk frisse favoriet. Een limoncello tonic met wat basilicum is fijn als aperitief, maar kun je eigenlijk op elk moment van de dag drinken dat je ook voor een gin tonic zou gaan. Dit zijn de verhoudingen die Villa Massa aanhoudt, maar wij drinken ze graag met een dubbele shot limoncello. Vul een groot glas met veel ijs en voeg daar de volgende ingrediënten aan toe.

1/4 limoncello (Villa Massa)
3/4 tonic (fever tree)
Blaadje basilicum

Villa Massa Presstrip 2017 by Dishtales 34 of 125

Sor­ren­to & Amalfi

De kust bij Sorrento en Amalfi is adembenemend en we aten er bij elkaar zo’n 91 gangen lunch en diner in verschillende restaurants. Italianen geven altijd als tip dat je overal lekker kan eten en niet per se de een chique restaurant in hoeft te stappen, maar wij zaten vooral in toprestaurants – waar steevast de fles Villa Massa op tafel kwam. Deze restaurants bevinden zich vaak aan de kust (met uitzicht op het eiland Capri bijvoorbeeld) en daar bleek dat deze kuststreek nog mooier is dan instagram en pinterest doen vermoeden. Wij verkenden de omgeving met ‘easy driver Lello’, een Italiaan die alles van de regio weet en ons de mooiste plekken liet zien. Heerlijk!

Villa Massa Presstrip 2017 by Dishtales 102 of 125

Per­sreis

Als journalist, blogger of vlogger heb je leuke dingen, zoals de persreis AKA snoepreis. Dat kan van een dag naar de lancering van een whiskey tot een volledige vakantie naar Zuid-Afrika of Kroatië zijn. Ook deze reis naar Italië was er zo een en daar zegt Cityguys altijd graag JA op. Het gezelschap kan nogal verschillen in gezelligheid (hoewel Cityguys natuurlijk altijd 100% gezelligheid garandeert) maar holy shit wat een toffe squad was dit!

Wie dat zijn? Seger van Manify.nl, Deepa Paul van Instagrambloggers, Shady Fereidooni die voor Grazia een vlog maakte, Lucie van MaisonPR en natuurlijk Rox, Melissa & Sara Massa van Villa Massa. Extrasuperspeciale vermelding voor Ashkan Mortezapour AKA Dishtales, die alle foto’s maakte die je in dit artikel voorbij ziet komen.

Villa Massa Presstrip 2017 by Dishtales 57 of 125
Weet jij nog een goede cocktail met limoncello? Laat het gerust even weten via @CityguysNL op Twitter.