Spring naar inhoud
Zoeken
Koffie 4850 Amsterdam Oost

Beste koffie van Amsterdam

JP Schaddé van DoorenJP

Koffie drinken we het liefst gitzwart, zoals onze ziel. Dus als je liever een latte macchiato caramel drinkt met amandelmelk, cacaopoeder en superspannende driemaal gebrande suikernootjes dan ga je maar lekker bij een andere website koekeloeren. Wij hebben gezocht naar de fijnste koffie en vooral: fijne plekken om die koffie te drinken.

Fried­hats FUKU Café

Eén van de leukste nieuwe koffiezaken van Amsterdam vind je in Bos en Lommer. FUKU aan de Bos en Lommerweg is het nieuwste project van Lex Wenneker. Lex was voorheen eigenaar van Headfirst koffie, dat hij moest sluiten van de gemeente. Nu is de koffiegeek, die afgelopen jaar tweede werd op het World Barista Championship terug met dit kleine koffiezaakje.

Dat je hier niet alleen binnenkomt voor een gewone koffie of cappuccino valt gelijk op wanneer je naar het menu, dat met een zwarte stift op de witte tegels van de achterwand is geschreven, kijkt. Opvallend zijn de door Lex geïmporteerde bonen, die zo exclusief en speciaal zijn dat deze met een prijs van €7,50 op de muur staan. Laat je niet afschrikken, er staan ook ‘normale’ koffies op de kaart.

Je kunt hier trouwens prima de hele dag zitten, want de beste man heeft zelfs een alcoholvergunning, wat resulteert in een selectie verschillende speciaalbiertjes. Het wachten is op verschillende espresso martini’s of andere koffiecocktails. want dan kunnen ons geluk echt niet meer op!

Friedhats FUKU Cafe

  • Bos en Lommerweg 136, Amsterdam
Tell me more
Filterkoffie Fuku Amsterdam

4850

Bij 4850 kun je ongeveer de hele dag terecht. Achter deze koffie-/wijnbar zit Daniel Schein die ooit in Scandinavian Embassy stond dus met de koffie zit het dus wel goed. Je kunt hier terecht voor een gewone espresso of een lekker moeilijke filterkoffie en gewoon een lekker ontbijtje (brood met kaas was nog nooit zo lekker) of lunch. Daarna blijf je gewoon zitten met je laptop totdat het tijd is voor wijn, want ze hebben een aantal wijnen (én gerechten) waar je u tegen zegt!

4850

  • Camperstraat 48-50, Amsterdam
  • 4850, Camperstraat, Amsterdam
Meerrrr info
Koffie 4850 Amsterdam Oost

TOKI

In het weekend een moeilijk drukke zaak waar je je door de kinderwagens moet worstelen om een plekkie te scoren, niet onze favoriete bezigheid. Desalniettemin is de koffie het waard. Hier drinken we het liefst een filterkoffie en zoals je begrijpt; bij voorkeur op een doordeweekse dag. Ze zijn dan ook al om half 8 open (in het weekend vanaf 9).

TOKI

  • Binnen Dommersstraat 15, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Toki Amsterdam Koffie e1533499051665

Quarti­er Putain

Midden op de Wallen in ‘the discount section’ vind je Quartier Putain, naast de Oude Kerk. Beneden bij de barista kun je lekker hangen en daar leest Cityguys in het weekend graag een krantje. Boven is er ook nog een plek waar door velen gewerkt wordt. De croissants zijn tegenwoordig moeilijk duur, dus slaan we die vaak over maar dit blijft een favoriet – ook vanwege het terras in de zomer.

Quartier Putain

  • Oudekerksplein 4, Amsterdam
Meerrrr info
Quartier Putain Amsterdam Koffie Cityguys

Pub­lic Space

Ja hallo, ze hebben hier een burger met kip! OK, focus, het ging om de koffie. Deze zaak is het waard om de pont naar Noord te nemen. En als je in Noord woont, dan moet je hier sowieso verplicht heen, voordat je de pont naar de bewoonde wereld neemt (wat zijn we toch ook verwaande guys). Naast het eten (de kipburger dus!) zijn ze hier ook goed met koffie. En vooruit, we worden niet boos als je een keer een cappuccino bestelt.

Public Space

  • Bercylaan 301, Amsterdam
  • Bercylaan 301 Amsterdam
Meerrrr info

Hotels zijn de bom en hebben perfecte service, dus waarom zou je daar niet eens een kop koffie drinken? Juist, let’s go! Dus drink je bij The Hoxton heel chill een bakkie of wandel de oase van rust in die het Pulitzer heet en neem daar bij ‘Pause’ een kop koffie. In de Skylounge (van het Doubletree) drink je net als in de lounge van het Conservatorium Hotel een sjieke kop met extra chocolaatjes: top voor met een date.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!