Spring naar inhoud
Zoeken
Mindspace Dam Steven

De beste flexw­erk­plekken en co-work­ing spots van Amsterdam

Steven Strijbosch Steven

Je zult het niet geloven, maar wij werken ook wel eens. Een beetje. Daarom testten we de beste betaalde (!) flexwerkplekken, co-working spots en ~social spaces~ van Amsterdam.

Zoku

Het dakterras van Zoku is een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Wanneer we hier niet zitten voor een bescheiden biertje, willen we hier wel eens iets typen. Deze guide, bijvoorbeeld. Mocht het nog iets te vroeg zijn voor een alcoholische versnapering: de koffie is hier fantastisch. Net zoals de inrichting en de privékantoren. Heb je honger? Snappen we. Bij de overburen Water & Brood hebben ze fantastische kip. Een membership voor Zoku kost 175 euro per maand.

Zoku

  • Weesperstraat 105, Amsterdam, Netherlands

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Mid­West

Werken in een gymzaal... dat klinkt in onze jeugdige hoofdjes een beetje als vloeken in de kerk. Sinds we een dagje hebben gewerkt in MidWest, een oud schoolgebouw in de Baarsjes, denken we daar inmiddels heel anders over. Voor tien euro per dag kun je hier harder zweten dan bij de gemiddelde coopertest, maar ook een abonnement is mogelijk: dan betaal je een tientje per maand en maak je van deze gymzaal je huiskamer. (Kijk, wij zouden er ook liever Apenkooien, maar daar is nu eenmaal minder snel money mee te maken.) Lunchen doe je hier trouwens niet met een pakje chocolademelk en een Liga Evergreen, maar met een wilde zwijnen tosti van De Tweede Jeugd.

MidWest

  • Cabralstraat 1 Café MidWest, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more

Mind­space Dam

Deze werkplek bevindt zich op een perfecte locatie in Amsterdam, in een voormalig bankgebouw tegenover de De Nieuwe Kerk op de Dam. Een stoeltje bij Mindspace kost je 320 euro in de maand. Dat betekent dat je zo’n 128 bakken koffie moet drinken om het bedrag eruit te halen. Nou, dat doen we in een midweek. Er is ook een tap, maar daar komt helaas alleen wat gemeentepils uit. Zonde. Nog een nadeel: deze toko sluit al om 18:00. Of ja, vijf uur vijfenvijftig. Zo wordt ons doordringend verteld bij binnenkomst. Is goed joh, dan zitten we toch al lang in de kroeg.

Mindspace Dam

  • Nieuwezijds Voorburgwal 162, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
Mindspace Dam Steven

Soho House

Weinig werkplekken zijn zó gehyped als het luxueuze Soho House in Amsterdam. Dit van oorsprong Londense concept is een heel ding in de creatieve industrie. Niet alleen door de fantastische faciliteiten zoals een zwembad op het dak, maar ook door het bijbehorende prijskaartje. Een membership kost je al gauw zo’n 2.000 euro per jaar. Maar goed, dan kun je wel tegen iedereen zeggen dat je lid bent van het Soho House. Want dat is blijkbaar verplicht.

Soho House

  • Spuistraat 210, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Meerrrr info
Wij hebben hier wel eens cham­pagne gedronken met Boris Veld­hui­jzen van Zan­ten. Vet hè.”

TQ

Weinig werkplekken die ons zoveel plezier (en hoofdpijn) hebben gegeven als TQ. Onze vrienden van The Next Web hebben namelijk hier het allerbeste toilet in de geschiedenis van porseleinen pisbakken: The Smallest Disco In The World. Welke WC heeft nu een geluidsinstallatie, een rookmachine én standaard een fles Jägermeister liggen? Eigenlijk alleen maar redenen om te gaan werken in dit fantastische pand aan de Bloemengracht. Een membership kost je een meier per maand.

TQ

  • Singel 542, Amsterdam, Netherlands

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
TQ flexplek

The Stu­dent Hotel / Collab

Met inmiddels twee locaties in Amsterdam (en zeven in totaal) is Collab goed vertegenwoordig. Flexwerkplekken kosten er 99 euro, maar dan heb je ook meteen toegang tot de fitnessruimte. Handig. Zeker als je minder lui bent dan wij. Voor het eind van volgend jaar opent The Student Hotel trouwens nog zo’n vijfentwintig extra vestigingen: dus dikke kans dat er straks ook een Collab bij jou in de buurt zit.

Collab

  • Wibautstraat 131D, Amsterdam, Netherlands

Korsakov kicking in — we weten niet meer hoe duur 't was :/

Tell me more
Zijn er nog andere (betaalde) werkplekken die we écht moeten testen? Onder andere Public Space, Rent24 en Spaces (Vijzelgracht) staan nog op ons lijstje, maar schroom niet om ons hartstikke lastig te vallen via steven@cityguys.nl Of via @cityguysnl.

Damn broer, deze hotspots móét je delen met je maten!