Spring naar inhoud
Zoeken
Flashmob Ton Ton Club

Tof­ste plekken in het Red Light District

JP Schaddé van DoorenJP

Op zaterdag moet je 't Red Light District eigenlijk helemaal proberen te vermijden vanwege de drukte, maar er zijn enorm veel toffe plekken te vinden in de nabijheid van de rode -en blauwe- lampen. Wat er allemaal te doen valt op de Wallen als je niet met een prostituee het bed in wilt duiken? Lees vooral verder als je dat écht wilt weten, maar natuurlijk ook als je een reguliere hoerenloper bent die nog op zoek is naar een goed excuus voor als ‘ie betrapt wordt.

Ton­ton Club

Het is onmogelijk om hier naar binnen te wandelen zonder dat er een dame op haar raam naar je heeft getikt. Midden tussen de smalle steegjes op de Wallen is de Tonton Club een plek waar je kunt flipperen, iets kleins kan eten met een biertje terwijl je Djenga speelt of gewoon allerlei games (Mortal Kombat!) kunt spelen.

TonTon Club

 • Sint Annendwarsstraat 6, Amsterdam
 • Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam
 • Polonceau-kade 27

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Flashmob Ton Ton Club

Ramen Ya

Er zijn op de Wallen een flink aantal ramen waar je beter nee tegen kunt zeggen, maar op deze ramen zeggen wij altijd JA. Als je de trap naar beneden neemt, dan zie je een vrij groot restaurant waar iedereen lekker ramen aan het slurpen is. Die zijn echt heel erg lekker, dus dat is zeker aan te bevelen maar er is ook een Cityguys pro-tip: Neem de Chicken Bao Buns! Je krijgt voor €7,50 2 bao buns met kip en daar worden wij altijd heel blij van. Fijn om even snel je honger te stillen.

Ramen-Ya

 • Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Ramen Ya Bao Buns Chicken

Quarti­er Putain

Bij mooi weer ga je op het terras zitten en kijken hoe mensen naast deze fantastische koffiesalon bij de dames van lichte zeden naar binnen gaan in wat wij de ‘Discount Section’ noemen. Bij minder weer zit je binnen, lees je Het Parool of de Volkskrant. Ze verkopen tegenwoordig ook bier en zelfs jenever, dus het is levensgevaarlijk om hier lang op het terras te gaan zitten – voor je het weet ga je onderweg naar de pinautomaat (voor The Old Sailor natuurlijk, duh).

Quartier Putain

 • Oudekerksplein 4, Amsterdam
Meerrrr info
Quartier Putain Amsterdam Koffie Cityguys

Blauw aan de Wal

Je kan overal toeristenvoedsel krijgen op de Wallen, maar daar sturen we je natuurlijk niet heen. Er zijn namelijk een aantal restaurants waar je zeker heen moet en daar is dit er zeker één van. We zijn onwijs fan van de verborgen parel in het Red Light District, waar chef Daan zijn gasten al 16 jaar lang verrast met goede gerechten én heerlijke wijnen. Bij Blauw aan de Wal eet je een aantal gangen waar je het een aantal maanden later nog steeds over hebt.

Blauw aan de Wal

 • Oudezijds Achterburgwal 99, Amsterdam
Tell me more

Cut Throat Bar

Net iets buiten het Red Light District kun je naar de coolste barbers van de stad. Je baard bijpunten en je laten knippen is normaal wat je doet bij een barber, maar deze helden hebben ook nog eens een gisnatisch terras (vol in de zon), serveren heerlijke cocktails én biertjes en hebben keuken met Ed’s Caribbean Street Food, waarvan je niet alleen de empanadas wilt proberen – maar de gehele kaart!

Cut Throat Bar

 • Beursplein 5, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
Red Velvet Chicken and Waffles

Met­ro­pol­i­tan

Als je hier langs loopt, doe je echt iets verkeerd. Je moet naar binnen! Het leukste is het -GRATIS- cacao snuiven. Wat? Ja, echt. Het is cacaopoeder, ongetwijfeld minder schadelijk dan cocaïne en heel grappig om te doen. Maar eigenaar Kees Raat heet hier ook voor je: de beste brownies, heerlijk ijs (gin tonic ijs!) en al het andere moet je natuurlijk ook proberen.

Metropolitan

 • Warmoesstraat 135, Amsterdam
Meerrrr info
Gin Tonic ijs Metropolitan Amsterdam

Old Sailor

OK dit café ken je waarschijnlijk al lang en je staat hier dan wel tussen de brallende Engelsen, maar aangezien Cityguys.nl hier zijn oorsprong vindt (Roger & JP werden hier voor ’t eerst samen dronken met bier en southern comfort lime) moeten we het wel benoemen. Drink hier een paar drankjes (je kan dus niet pinnen) en ga vervolgens gewoon lekker iets anders doen uit deze lijst of duik de Nieuwmarkt op en drink met net iets minder Engelse toeristen rustig een biertje bij ’t Loosje.

Café Old Sailor

 • Oudezijds Achterburgwal 39, Amsterdam
Meerrrr info

Mata Hari

Deze fijne plek mag niet ontbreken in deze lijst, want net naast de extreme drukte voelt het hier altijd bijna rustig aan. Het bier op de tap is van Maes, niet onze favoriet, maar er is gelukkig nog veel meer keuze. Je kunt hier eten, maar wij zijn fan van binnen een paar biertjes drinken of als het weer goed is: op het terras de oesters bestellen met een weizen of een glas wijn natuurlijk.

Mata Hari

 • Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam
 • Oudezijds Achterburgwal 82, Amsterdam
Meerrrr info

Tales and Spirits

Maar dit zit toch helemaal niet op de Wallen? Nee, nou ja, rechts van de Spuistraat zit deze fantastische cocktailbar en op de Spuisstraat vind je vele dames van plezier. Als je aan de bar plaatsneemt, een cocktail, een biertje en een shotje mezcal bestelt (hebben ze hier tussen de 4 en 45 euro), dan heb je prachtig zicht op wat de meneren in de straat allemaal uitspoken bij de dames van lichte zeden. Deze bar staat op nummer 18 van ’s werelds beste cocktailbars en dat is niet voor de kip – maar die moet je wél altijd bestellen. Doe ze de groeten van Cityguys!

Tales & Spirits

 • Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
Tales Spirits Amsterdam

Er is nog veel meer te beleven natuurlijk, zoals Museum Ons' lieve heer op Solder (Oudezijds Voorburgwal 38), Thais bij Snackbar Bird (Zeedijk 77) en vergeet niet een biertje te drinken bij 't Loosje (Nieuwmarkt 34). Cheers mate!

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!