Spring naar inhoud
Zoeken
Nnea Pizza pizzeria

Beste piz­za van Amsterdam

Roger BloemSteven StrijboschRogerSteven

Na meerdere pizzabiketours en de afgelopen jaren honderden pizza's te hebben gegeten werd het wel eens tijd om onze favorieten op te sommen. Dit zijn de pizzeria's in Amsterdam die zich vanaf nu 'pizzaparadijs' mogen noemen.

Euro Piz­za

Vroeger kwamen we alleen in Amsterdam Noord voor de biertjes van Oedipus, de burgers van The Beef Chief en eventueel een nachtelijke escapade bij het SkateCafé. Nu hebben we een zoveelste nieuwe reden om het pontje te pakken: Euro Pizza. Een pizzeria verscholen in een oude garage, met een schamel terrasje op een parkeerplaats en met maar drie (!) pizza's op de menukaart. En dan toch in deze lijst staan. Dan doe je iets goed.

Helemaal bijzonder als je bedenkt dat er, in ieder geval bij de pizza's, geen vlees aan te pas komt. We eten de Pizza Passard (sjalotten, walnoten, citroen, peterselie en ansjovis) en de Fennel Pie (venkel, gefermenteerde aardappel en burrata), met vooraf een heerlijke toast van rode poon. Eerlijk: het is ook voor ons allemaal even wennen. Gelukkig kunnen we gewoon met een biertje aan de bar hangen. Dat zijn we wél gewend.

Euro Pizza

 • Gedempt Hamerkanaal 79, Amsterdam

€€€ — Af en toe

Meerrrr info
IMG 9931

Piz­za­L­ab

Gelegen aan de Zuidas, tussen torenhoge kantoorgebouwen in het zakendistrict van Amsterdam, vind je PizzaLab. Een verrassende combinatie, net als de pizza's op de kaart. Dunne bodem, luchtige korst en uitzonderlijke Napolitaanse smaken. De 'Happy Pig' is onze favoriet: pizza met cime di rape, burrata en huisgemaakte worst. Een beetje Cityguys-volger weet: we houden van nduja, dus als er een pizza de XXXNDUJA heet dan zijn we het natuurlijk verplicht om deze te bestellen. Pittige Ventricina-salame, nduja uit Spilinga en burrata. Als er dan als toetje ook nog Amalfi-limoncello wordt geserveerd, tja, dan zijn wij dolgelukkig.

Vanaf oktober 2021 komt PizzaLab met een nieuw menu. Wij zijn razend benieuwd naar de volgende fantastische pizzacreaties.

PizzaLab

 • George Gershwinlaan 534, 1082 MT Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Meerrrr info
7ba64489 6e37 443b 95db 7676d2cdd6af

Van de pizza's waren we niet bepaald van streek

Wilde West­en (Ams­ter­dam West)

Sinds deze shisha lounge op de Marnixstraat is omgetoverd tot het Wilde Westen komt het geregeld voor dat je Cityguys hier ziet vertoeven. Perfecte spot om na wat biertjes bij Waterkant nog even één of twee pizzatjes naar binnen te werken. Vooral op Gierige Maandag, want dan kosten deze rakkers maar €9,- per stuk.

Cityguysprotip: houd je van extra spicy? Vraag dan om een combi van Diavola en Nduja. Dat is namelijk de Cityguysspecial!

Pizzaprijs: Tussen de €12,50 en €14,-

Wilde Westen

 • Marnixstraat 198, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Cityguys Pizza Wilde Westen e1570645875390

De Cityguyspizza is binnen no-time een klassieker geworden.

nNea (Ams­ter­dam West)

nNea op de Bilderdijkstraat is dé pizzahype van Amsterdam in 2019. De fenomenale fluffy pizza’s van deegmeester Vincenzo Onnembo zijn dankzij de donzige zachte pizzabodem als geen enkele andere pizza in de stad. Nadat de pizza’s uit de gigantische gele pizza-oven komen worden deze belegd met verse burrata of andere toppings, waarna deze geserveerd wordt met pizzaschaar. Wel de knipinstructies van de chef opvolgen!

Pizzaprijs: Tussen de €14,- en €16,50

nNea

 • nNea Pizza, Bilderdijkstraat, Amsterdam

€€ — Het liefst elke dag

Tell me more
Vincenzo Onnembo Pizzeria n Nea

Vincenzo Onnembo legt uit hoe je de pizza in moet knippen.

Piz­za Heart (Ams­ter­dam Centrum)

Hoe vaak zijn we dit jaar al bij Pizza Heart op de Reguliersdwarsstraat geweest? Alleen in januari stond de teller al op twaalf pizza’s. Heeft dat te maken met het feit dat het altijd feest is op de Reguliers? Wellicht. Deze kleine pizzeria heeft in ieder geval een immense aantrekkingskracht op ons, zéker na een bezoek aan Feijoa, Door74 of een avondje karaoke in Duke of Tokyo. Tevens een perfecte pizza om thuis te laten bezorgen. Of op de verjaardagsparty van Steven en JP, waar ze al twee jaar hofleverancier zijn.

Pizza Heart

 • Reguliersdwarsstraat 51, Amsterdam
Tell me more

Rena­to’s (de Pijp / Vondelpark)

Begonnen in De Pijp, maar inmiddels op meerdere spots in Amsterdam te vinden. Zo scoor je deze fantastische pizza's in de Foodhallen en is Renato's met twee locaties actief aan het van der Helstplein; met Renato’s Pizzeria en Renato’s Osteria voor als je trek hebt in iets anders Italiaans. Het vaakst eten we toch hun pizzaslices bij ’t Blauwe Theehuis van Brouwerij ’t IJ, waar we ook wel eens bier drinken.

Pizzaprijs: De meeste pizza’s kosten tussen de €13,50 en €15,50. Een rijkbelegen slice van 10 x 20 cm in ’t Blauwe Theehuis kost €5,95.

Renato's Pizzeria

 • Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam
Meerrrr info
Pizza Brouwerij t IJ Renatos

De pizzaslices van Renato's bij 't Blauwe Theehuis van Brouwerij 't IJ is een gouden toevoeging.

De Piz­za­kamer (de Pijp)

Vanaf de eerste pizzabiketour staat deze pizzeria tussen onze favorieten. In dit gezellige buurtrestaurant in de Pijp krijg je flinke pizza’s voor een zeer betaalbare prijs €12,- tot €14,- (een uitzondering hier of daar). Onze favoriet? Die met truffelsaus natuurlijk!

Protip: Pas je op de kinderen van je zus? Hier hebben ze kinderpizza’s voor €6,50.

De Pizzakamer

 • Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam
 • Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam
Tell me more
Pizzabiketour Pizza Pizzakamer 768x768 1

De pizza's van La Perla worden aan de overkant van de straat gemaakt.

La Per­la (Jor­daan)

Tien pizzapunten voor de openingstijden van deze, inmiddels klassieke, pizzeria in de Jordaan. In deze topzaak kun je al vanaf 10 uur ’s ochtends aan de ronde rakkers. Perfecte spot voor een pizzalunch of -ontbijt dus. Vooral omdat de pizza’s hier een stukje kleiner zijn. Voor een kleine prijs ook.

La Perla

 • Tweede Tuindwarsstraat 53, Amsterdam
Meerrrr info
La Perla Tile

Mama Dough (Ams­ter­dam Oost)

In dit fijne restaurant aan het Beukenplein in Amsterdam Oost starten wij graag met de bruchetta’s voordat we de pizza’s aanvallen. Visliefhebbers kunnen hier van maar liefst uit drie vispizza’s kiezen (de Salmone is redelijk fantastisch). Genieten doen we ook van het altijd enthousiaste personeel dat na het eten aan je tafel de scroppino’s komen maken. Heb je gelijk de protip te pakken. 😉

Protip 2: Zomers kun je hier goed terecht met een grote groep aan één van de lange tafels op het terras.

Pizzaprijs: €12,95 tot €15,95

Mama Dough

 • Beukenplein 21, Amsterdam
 • Beukenplein, Amsterdam

€ — Goedkoper dan de supermarkt

Tell me more
Pizza Mama Dough 768x768

Bonus: Piz­z­abakkers

Uiteraard mag deze zaak niet in dit artikel ontbreken. Nog steeds denken we vol nostalgie terug aan de ene dag dat het ons lukte om ALLE pizza’s van het menu te bestellen (en op te eten). Tegenwoordig vind je in meerdere delen van de stad een pizzabakkers en aangezien een bezoek aan deze zaak nooit een slecht idee is is het dan ook de bonuscontent in dit artikel.

Cityguys protip: Het filiaal in Amsterdam Oost op de Plantage Kerklaan heeft een flink terras.

Pizzabakkers

 • Plantage Kerklaan 2, Amsterdam
Meerrrr info
Heb jij nog mooie pizzatips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter, Instagram, Facebook of mail ons op tips@cityguys.nl

Wat een topartikel! Deze knal ik even op m’n timeline!